Εκτέλεση συνταγής
Φτιάχνουμε τα πράσινα ζυμαρικά: Ζυμώνουμε το αλεύρι με τα αυγά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, το αλάτι και το χυμό του μαϊντανού και δουλεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει λεία ζύμη. Την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά τουλάχιστον πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
Φτιάχνουμε τη γέμιση: Πολτοποιούμε στο μπλέντερ 250 γρ. από το στήθος του κοτόπουλου μαζί με το ασπράδι αυγού. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε μαζί τη ricotta και 125 ml κρέμα γάλακτος, μία πρέζα αλάτι και μία πιπέρι και φτιάχνουμε τη γέμιση.
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το δέρμα και το υπόλοιπο κοτόπουλο με 2,5 λίτρα νερό να βράσουν μαζί με το σέλινο, το καρότο, το κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια, το σκόρδο, τη δάφνη, το γαρίφαλο, 6 κόκκους πιπεριού, 3 πρέζες αλάτι και το κρασί. Μαγειρεύουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά τη σούπα του κοτόπουλου, χαμηλώνοντας λίγο την εστία.
Στο μεταξύ, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την ανοίγουμε σε φύλλα μήκους 30 εκ. με το μηχάνημα παρασκευής ζυμαρικών και φύλλου, τα ζεματίζουμε σε βραστό αλατισμένο νερό, τα κρυώνουμε αμέσως με κρύο νερό και τα αφήνουμε σε πετσέτα να στεγνώσουν. Παράλληλα, μαγειρεύουμε για 3 λεπτά την κολοκύθα κομμένη σε κύβους με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.
Κόβουμε τα φύλλα ζυμαρικών σε τρία κομμάτια 20x30 εκ. στα οποία μοιράζουμε τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει, το μείγμα της κολοκύθας, τα φιστίκια ψιλοκομμένα και καλύπτουμε με το τυρί Pecorino Romano κομμένο σε κύβους. Τυλίγουμε τα φύλλα της ζύμης για να σχηματίσουμε ρολά σαν σαλάμι.
Σφραγίζουμε τα ρολά με δύο στρώματα ειδικής μεμβράνης για μαγείρεμα στο φούρνο μικροκυμάτων, κλείνοντας καλά τα άκρα. Στη συνέχεια, τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει και τα μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου. Αφού τα αφήσουμε να κρυώσουν εντελώς, αφαιρούμε τη μεμβράνη, τα κόβουμε σε φέτες, τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι, τα πασπαλίζουμε με το Parmigiano-Reggiano τριμμένο και τα βάζουμε για λίγα λεπτά στο γκριλ μέχρι να πάρουν χρώμα.
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι μαζί με 50 γρ. αλεύρι και μία πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε και μόλις το αλεύρι απορροφήσει το βούτυρο, προσθέτουμε 1 λίτρο ζωμό από το κοτόπουλο που έβρασε, τον οποίο θα σουρώσουμε πρώτα. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε με το σκεύος καλυμμένο για άλλα 10 λεπτά, φτιάχνοντας το βελουτέ κοτόπουλου.
Σερβίρουμε τη σούπα βελουτέ με τα ρολά ζυμαρικών, αφού πρώτα τα κόψουμε σε φέτες.
Για τον χυμό μαϊντανού πατήστε εδώ
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το δέρμα και το υπόλοιπο κοτόπουλο με 2,5 λίτρα νερό να βράσουν μαζί με το σέλινο, το καρότο, το κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια, το σκόρδο, τη δάφνη, το γαρίφαλο, 6 κόκκους πιπεριού, 3 πρέζες αλάτι και το κρασί. Μαγειρεύουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά τη σούπα του κοτόπουλου, χαμηλώνοντας λίγο την εστία.
Στο μεταξύ, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την ανοίγουμε σε φύλλα μήκους 30 εκ. με το μηχάνημα παρασκευής ζυμαρικών και φύλλου, τα ζεματίζουμε σε βραστό αλατισμένο νερό, τα κρυώνουμε αμέσως με κρύο νερό και τα αφήνουμε σε πετσέτα να στεγνώσουν. Παράλληλα, μαγειρεύουμε για 3 λεπτά την κολοκύθα κομμένη σε κύβους με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.
Κόβουμε τα φύλλα ζυμαρικών σε τρία κομμάτια 20x30 εκ. στα οποία μοιράζουμε τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει, το μείγμα της κολοκύθας, τα φιστίκια ψιλοκομμένα και καλύπτουμε με το τυρί Pecorino Romano κομμένο σε κύβους. Τυλίγουμε τα φύλλα της ζύμης για να σχηματίσουμε ρολά σαν σαλάμι.
Σφραγίζουμε τα ρολά με δύο στρώματα ειδικής μεμβράνης για μαγείρεμα στο φούρνο μικροκυμάτων, κλείνοντας καλά τα άκρα. Στη συνέχεια, τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει και τα μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου. Αφού τα αφήσουμε να κρυώσουν εντελώς, αφαιρούμε τη μεμβράνη, τα κόβουμε σε φέτες, τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι, τα πασπαλίζουμε με το Parmigiano-Reggiano τριμμένο και τα βάζουμε για λίγα λεπτά στο γκριλ μέχρι να πάρουν χρώμα.
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι μαζί με 50 γρ. αλεύρι και μία πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε και μόλις το αλεύρι απορροφήσει το βούτυρο, προσθέτουμε 1 λίτρο ζωμό από το κοτόπουλο που έβρασε, τον οποίο θα σουρώσουμε πρώτα. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε με το σκεύος καλυμμένο για άλλα 10 λεπτά, φτιάχνοντας το βελουτέ κοτόπουλου.
Σερβίρουμε τη σούπα βελουτέ με τα ρολά ζυμαρικών, αφού πρώτα τα κόψουμε σε φέτες.