Ρολά από πράσινα ζυμαρικά σε σούπα κοτόπουλου βελουτέ

Εμφανίσεις: 4.559
Ρολά από πράσινα ζυμαρικά σε σούπα κοτόπουλου βελουτέ
Υλικά για τα φρέσκα πράσινα ζυμαρικά
Ζύμη
:
150 ml χυμός μαϊντανού
30 ml κρασί λευκό
3 αυγά
500 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)

Υλικά για τα φρέσκα πράσινα ζυμαρικά
Γέμιση
:
500 γρ. τυρί ricotta (ρικότα) νωπό
50 γρ. τυρί Pecorino Romano (πεκορίνο ρομάνο)
125 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
0.01 300γρ κρεμμύδια φρέσκα (μόνο οι βολβοί) (1 τεμ.)
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης (αποφλοιωμένα)
150 γρ. κολοκύθα (ξεφλουδισμένη)
1 ασπράδι αυγού
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
5 ml ελαιόλαδο (1 κουτ. σούπας)

Υλικά για τη σούπα κοτόπουλου:
1 κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο
6 κόκκοι μαύρου πιπεριού
50 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
1.25 κιλό κοτόπουλο (1 ολόκληρο)
70 γρ. βούτυρο
125 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
20 γρ. σέλινο (1 κοτσάνι)
1 τεμ. σκόρδο
100 ml κρασί λευκό (ξηρό)
50 γρ. καρότα (1 τεμ.)
4 πρέζες αλάτι
5 ml ελαιόλαδο (1 κουτ. σούπας)
1 γαρίφαλο
2 τεμ. δάφνη


Προτεινόμενες μερίδες: 12

Ετικέτες : ζύμη για πράσινα ζυμαρικά: βελουτέ: σούπα κοτόπουλου | Toast calories

Εκτέλεση συνταγής

Φτιάχνουμε τα πράσινα ζυμαρικά: Ζυμώνουμε το αλεύρι με τα αυγά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, το αλάτι και το χυμό του μαϊντανού και δουλεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει λεία ζύμη. Την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά τουλάχιστον πριν τη χρησιμοποιήσουμε.


Για τον χυμό μαϊντανού πατήστε εδώ

Φτιάχνουμε τη γέμιση: Πολτοποιούμε στο μπλέντερ 250 γρ. από το στήθος του κοτόπουλου μαζί με το ασπράδι αυγού. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε μαζί τη ricotta και 125 ml κρέμα γάλακτος, μία πρέζα αλάτι και μία πιπέρι και φτιάχνουμε τη γέμιση.

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το δέρμα και το υπόλοιπο κοτόπουλο με 2,5 λίτρα νερό να βράσουν μαζί με το σέλινο, το καρότο, το κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια, το σκόρδο, τη δάφνη, το γαρίφαλο, 6 κόκκους πιπεριού, 3 πρέζες αλάτι και το κρασί. Μαγειρεύουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά τη σούπα του κοτόπουλου, χαμηλώνοντας λίγο την εστία.

Στο μεταξύ, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την ανοίγουμε σε φύλλα μήκους 30 εκ. με το μηχάνημα παρασκευής ζυμαρικών και φύλλου, τα ζεματίζουμε σε βραστό αλατισμένο νερό, τα κρυώνουμε αμέσως με κρύο νερό και τα αφήνουμε σε πετσέτα να στεγνώσουν. Παράλληλα, μαγειρεύουμε για 3 λεπτά την κολοκύθα κομμένη σε κύβους με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.

Κόβουμε τα φύλλα ζυμαρικών σε τρία κομμάτια 20x30 εκ. στα οποία μοιράζουμε τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει, το μείγμα της κολοκύθας, τα φιστίκια ψιλοκομμένα και καλύπτουμε με το τυρί Pecorino Romano κομμένο σε κύβους. Τυλίγουμε τα φύλλα της ζύμης για να σχηματίσουμε ρολά σαν σαλάμι.

Σφραγίζουμε τα ρολά με δύο στρώματα ειδικής μεμβράνης για μαγείρεμα στο φούρνο μικροκυμάτων, κλείνοντας καλά τα άκρα. Στη συνέχεια, τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει και τα μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου. Αφού τα αφήσουμε να κρυώσουν εντελώς, αφαιρούμε τη μεμβράνη, τα κόβουμε σε φέτες, τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι, τα πασπαλίζουμε με το Parmigiano-Reggiano τριμμένο και τα βάζουμε για λίγα λεπτά στο γκριλ μέχρι να πάρουν χρώμα.

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι μαζί με 50 γρ. αλεύρι και μία πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε και μόλις το αλεύρι απορροφήσει το βούτυρο, προσθέτουμε 1 λίτρο ζωμό από το κοτόπουλο που έβρασε, τον οποίο θα σουρώσουμε πρώτα. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε με το σκεύος καλυμμένο για άλλα 10 λεπτά, φτιάχνοντας το βελουτέ κοτόπουλου.

Σερβίρουμε τη σούπα βελουτέ με τα ρολά ζυμαρικών, αφού πρώτα τα κόψουμε σε φέτες.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες698
Πρωτεΐνες ζωικές27,92 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές7,08 γρ.
Υδατάνθρακες40,13 γρ.
Λιπαρά44,78 γρ.
Σάκχαρα3,09 γρ.
Φυτικές ίνες3,19 γρ.