Χοιρινό κότσι ψητό με πατάτες και τρούφες

Εμφανίσεις: 8.982
Χοιρινό κότσι ψητό με πατάτες και τρούφες
Υλικά:
30 γρ. τρούφες (tartufo) (κομμένες σε φλούδες)
1 κιλό χοιρινό κότσι
300 ml ζωμός κότας
30 γρ. βούτυρο
600 γρ. πατάτες (3 τεμ.)
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
4 γρ. φασκόμηλο
1 πρέζα θυμάρι αποξηραμένο
1 πρέζα δεντρολίβανο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγή με ελαιόλαδο | τρούφες (tartufo) | φασκόμηλο | συνταγή με χοιρινό κότσι | συνταγές με αλάτι | Cake calories

Εκτέλεση συνταγής

Τρίβουμε το χοιρινό κότσι με το θυμάρι ψιλοκομμένο, το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, το αλείφουμε με λάδι και το ψήνουμε στο φούρνο στους 190°C για 2 ώρες γυρίζοντάς το από όλες τις πλευρές κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες, τις οποίες χωρίζουμε σε πιο μικρά στρογγυλεμένα κομμάτια.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά σε ένα τηγάνι μαζί με το βούτυρο. Προσθέτουμε και τις πατάτες και μαγειρεύουμε μαζί με τον ζωμό κότας μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Σερβίρουμε το κότσι κομμένο σε φέτες μαζί με τις πατάτες, αφού τους βάλουμε από πάνω τις φλούδες από τρούφες και τους περιχύσουμε και τον ζωμό τους.

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες584
Πρωτεΐνες ζωικές52,06 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές3,73 γρ.
Υδατάνθρακες30,64 γρ.
Λιπαρά24,49 γρ.
Σάκχαρα2,48 γρ.
Φυτικές ίνες4,85 γρ.