Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σε μια γάστρα cocotte ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο και τηγανίζουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το χοιρινό κομμένο σε μερίδες και το αφήνουμε να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι, το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες και τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε το λευκό κρασί με τον ζωμό και πασπαλίζουμε με το σαφράν. Σκεπάζουμε το σκεύος μας και μαγειρεύουμε για 1 ώρα σε σιγανή φωτιά.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Σε μια γάστρα cocotte ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο και τηγανίζουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το χοιρινό κομμένο σε μερίδες και το αφήνουμε να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι, το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες και τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε το λευκό κρασί με τον ζωμό και πασπαλίζουμε με το σαφράν. Σκεπάζουμε το σκεύος μας και μαγειρεύουμε για 1 ώρα σε σιγανή φωτιά.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.