Πολέντα με χοιρινά παϊδάκια και λουκάνικα

Εμφανίσεις: 5.193
Πολέντα με χοιρινά παϊδάκια και λουκάνικα
Υλικά για την πολέντα:
500 γρ. αλεύρι καλαμποκιού
2 πρέζες αλάτι

Υλικά για το γαρνίρισμα:
500 γρ. χοιρινά παϊδάκια
100 γρ. χοιρινός λαιμός
500 γρ. λουκάνικα χωριάτικα
30 ml κρασί λευκό
1 πρέζα αλάτι


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες συνταγή με αλάτι | χοιρινός λαιμός συνταγές | αλεύρι καλαμποκιού | αλάτι | αλάτι συνταγή | Chickpeas calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 λίτρα νερό, το αφήνουμε να πάρει βράση και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά – σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα ( fouet) για να μην μας σβολιάσει.

Αλατίζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 50 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα για να μην μας κολλήσει η πολέντα.

Στο μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε τον χοιρινό λαιμό και προσθέτουμε τα λουκάνικα ψιλοκομμένα και τα παϊδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και μόλις σοταριστούν, σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να μαγειρευτούν, προσθέτοντας νερό κατά διαστήματα, αν χρειάζεται.

Βάζουμε την πολέντα σε πιάτα, δίνοντάς της στρογγυλό σχήμα με ένα δαχτυλίδι ζαχαροπλαστικής, βάζουμε από πάνω το κρέας και τα λουκάνικα και σερβίρουμε αμέσως.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες757
Πρωτεΐνες ζωικές37,69 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές6 γρ.
Υδατάνθρακες64,8 γρ.
Λιπαρά23,45 γρ.