Εκτέλεση συνταγής
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 λίτρα νερό, το αφήνουμε να πάρει βράση και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά – σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα ( fouet) για να μην μας σβολιάσει.
Αλατίζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 50 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα για να μην μας κολλήσει η πολέντα.
Στο μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε τον χοιρινό λαιμό και προσθέτουμε τα λουκάνικα ψιλοκομμένα και τα παϊδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και μόλις σοταριστούν, σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να μαγειρευτούν, προσθέτοντας νερό κατά διαστήματα, αν χρειάζεται.
Βάζουμε την πολέντα σε πιάτα, δίνοντάς της στρογγυλό σχήμα με ένα δαχτυλίδι ζαχαροπλαστικής, βάζουμε από πάνω το κρέας και τα λουκάνικα και σερβίρουμε αμέσως.
Αλατίζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 50 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα για να μην μας κολλήσει η πολέντα.
Στο μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε τον χοιρινό λαιμό και προσθέτουμε τα λουκάνικα ψιλοκομμένα και τα παϊδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και μόλις σοταριστούν, σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να μαγειρευτούν, προσθέτοντας νερό κατά διαστήματα, αν χρειάζεται.
Βάζουμε την πολέντα σε πιάτα, δίνοντάς της στρογγυλό σχήμα με ένα δαχτυλίδι ζαχαροπλαστικής, βάζουμε από πάνω το κρέας και τα λουκάνικα και σερβίρουμε αμέσως.