Φιλέτο μοσχαρίσιο με μανιτάρια Portobello και τυρί κρέμα με άρωμα τρούφα

Εμφανίσεις: 3.576
Φιλέτο μοσχαρίσιο με μανιτάρια Portobello και τυρί κρέμα με άρωμα τρούφα
Υλικά:
5 ml λάδι τρούφας
100 γρ. μανιτάρια portobello (4 τεμ.)
800 γρ. μοσχάρι φιλέτο
200 γρ. τυρί mascarpone (μασκαρπόνε) (ή οποιοδήποτε τυρί σε κρέμα)
200 γρ. πατάτες (baby)
4 τεμ. σκόρδα
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
8 γρ. αλάτι χοντρό (3 πρέζες)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγή με λάδι τρούφας | συνταγή με μανιτάρια portobello | λάδι τρούφας | λάδι τρούφας συνταγή | πιπέρι μαύρο συνταγή | Egg slices calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες baby σε αλατισμένο νερό, τις κρυώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολάκι βάζουμε το τυρί κρέμα και το ανακατεύουμε με ένα πιρούνι με το λάδι τρούφας, μία πρέζα αλάτι, μία πρέζα πιπέρι και το αφήνουμε στην άκρη.

Μαρινάρουμε τα φιλέτα με το δεντρολίβανο, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, τα σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τα βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.

Στη συνέχεια, τα ψήνουμε στη σχάρα ανάλογα με την προτίμησή μας και στα τελευταία 5 λεπτά, βάζουμε στη σχάρα τα μανιτάρια κομμένα στη μέση οριζόντια.

Σερβίρουμε τα φιλέτα με τις πατάτες στη βάση, μισό ψητό μανιτάρι από πάνω, στη συνέχεια το φιλέτο, το υπόλοιπο μανιτάρι από πάνω και τέλος, την κρέμα τυριού με άρωμα τρούφας.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες699
Πρωτεΐνες ζωικές58,24 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,64 γρ.
Υδατάνθρακες10,38 γρ.
Λιπαρά22,7 γρ.
Σάκχαρα0,99 γρ.
Φυτικές ίνες1,48 γρ.