Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε τις ντομάτες, τις σκουπίζουμε και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Τις πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και το σκόρδο ψιλοκομμένα, 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, 20 γρ. ζάχαρη, μία πρέζα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τις βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν στους 100°C για μιάμιση ώρα.
Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε ζεστό νερό για 10 λεπτά. Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 2 κουταλιές σούπας λάδι και 10 γρ. βούτυρο να κάψουν. Αλευρώνουμε τις φέτες του χοιρινού και τις σοτάρουμε στο καυτό μείγμα για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε αλάτι και κρατάμε το χοιρινό στην άκρη σκεπασμένο για να παραμείνει ζεστό.
Ρίχνουμε το βαλσάμικο και τον ζωμό λαχανικών σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι η σάλτσα να μειωθεί στο μισό. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, τα κουκουνάρια και τις σταφίδες στραγγισμένες. Μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά και στη συνέχεια φέρνουμε και τις φέτες χοιρινού από το τηγάνι και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε να μαγειρευτούν για λίγα λεπτά, ώστε να απορροφήσουν λίγη σάλτσα.
Στη συνέχεια βάζουμε τα scaloppine σε μια πιατέλα, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα τους, πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό και μια καλή δόση από φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε γαρνίροντας με τις ψητές ντομάτες.
Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε ζεστό νερό για 10 λεπτά. Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 2 κουταλιές σούπας λάδι και 10 γρ. βούτυρο να κάψουν. Αλευρώνουμε τις φέτες του χοιρινού και τις σοτάρουμε στο καυτό μείγμα για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε αλάτι και κρατάμε το χοιρινό στην άκρη σκεπασμένο για να παραμείνει ζεστό.
Ρίχνουμε το βαλσάμικο και τον ζωμό λαχανικών σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι η σάλτσα να μειωθεί στο μισό. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, τα κουκουνάρια και τις σταφίδες στραγγισμένες. Μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά και στη συνέχεια φέρνουμε και τις φέτες χοιρινού από το τηγάνι και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε να μαγειρευτούν για λίγα λεπτά, ώστε να απορροφήσουν λίγη σάλτσα.
Στη συνέχεια βάζουμε τα scaloppine σε μια πιατέλα, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα τους, πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό και μια καλή δόση από φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε γαρνίροντας με τις ψητές ντομάτες.