Εκτέλεση συνταγής
Βράζουμε τα αυγά, τα αποφλοιώνουμε, τα κόβουμε σε φέτες και τα κρατάμε στην άκρη.
Πλένουμε το σπανάκι και το ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε και το ζαμπόν και το ανακατεύουμε με τη μία σκελίδα του σκόρδου ψιλοκομμένη, το τυρί κομμένο σε κύβους και το σπανάκι. Τα ρίχνουμε όλα σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Με ένα σφυρί κρέατος χτυπάμε τη φέτα του μοσχαριού να απλώσει, την αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε από πάνω το μείγμα με το σπανάκι και το ζαμπόν που έχουμε ετοιμάσει.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε και τις φέτες των αυγών.
Τυλίγουμε τη φέτα του μοσχαριού σε ρολό και κατόπιν το δένουμε με σπάγκο κουζίνας.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Μόλις ροδίσει, προσθέτουμε τη σκελίδα του σκόρδου, το σέλινο, το καρότο και τον μαϊντανό, ψιλοκομμένα. Βάζουμε και το ρολό μας και το αφήνουμε να ροδίσει για λίγα λεπτά περιστρέφοντάς το από όλες τις πλευρές. Αλατίζουμε και σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει ώσπου να εξατμιστεί.
Στη συνέχεια, αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα περίπου, προσθέτοντας ανά διαστήματα τον ζωμό.
Σερβίρουμε το ψητό μας ζεστό κομμένο σε φέτες, γαρνιρισμένο με φύλλα από φρέσκο ωμό σπανάκι.
Tip:
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τυρί κατσιοκαβάλο με τυρί προβολόνε.
Πλένουμε το σπανάκι και το ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε και το ζαμπόν και το ανακατεύουμε με τη μία σκελίδα του σκόρδου ψιλοκομμένη, το τυρί κομμένο σε κύβους και το σπανάκι. Τα ρίχνουμε όλα σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Με ένα σφυρί κρέατος χτυπάμε τη φέτα του μοσχαριού να απλώσει, την αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε από πάνω το μείγμα με το σπανάκι και το ζαμπόν που έχουμε ετοιμάσει.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε και τις φέτες των αυγών.
Τυλίγουμε τη φέτα του μοσχαριού σε ρολό και κατόπιν το δένουμε με σπάγκο κουζίνας.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Μόλις ροδίσει, προσθέτουμε τη σκελίδα του σκόρδου, το σέλινο, το καρότο και τον μαϊντανό, ψιλοκομμένα. Βάζουμε και το ρολό μας και το αφήνουμε να ροδίσει για λίγα λεπτά περιστρέφοντάς το από όλες τις πλευρές. Αλατίζουμε και σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει ώσπου να εξατμιστεί.
Στη συνέχεια, αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα περίπου, προσθέτοντας ανά διαστήματα τον ζωμό.
Σερβίρουμε το ψητό μας ζεστό κομμένο σε φέτες, γαρνιρισμένο με φύλλα από φρέσκο ωμό σπανάκι.

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τυρί κατσιοκαβάλο με τυρί προβολόνε.