Αρνί με ratatouille λαχανικών

Εμφανίσεις: 5.709
Αρνί με ratatouille λαχανικών
Υλικά:
4 κλαδάκια θυμάρι
30 ml brandy
5 κόκκοι μαύρου πιπεριού
300 γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα (16 τεμ.)
600 γρ. αρνί (φιλέτο)
60 γρ. βούτυρο
150 γρ. πατάτες (3/4 τεμ.)
30 γρ. κρεμμύδια φρέσκα (ολόκληρα) (1 τεμ.)
100 γρ. καρότα (2 τεμ.)
100 γρ. κολοκυθάκια (1 τεμ.)
2 πρέζες αλάτι
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
10 γρ. φασκόμηλο (1 κουτ. σούπας)
2 πρέζες μαντζουράνα (1 κουτ. σούπας)
10 γρ. μαϊντανός (1 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες βούτυρο | συνταγή με κλαδάκια θυμάρι | συνταγή με κόκκοι μαύρου πιπεριού | συνταγή με brandy | καρότα συνταγές | Pasta calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα ταψί βάζουμε τα παϊδάκια του αρνιού, προσθέτουμε το θυμάρι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 180°C.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια, τα καρότα και τις πατάτες και τα τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι με 30 γρ. βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα.

Σοτάρουμε τα δαμάσκηνα σε ένα τηγάνι με το υπόλοιπο βούτυρο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα φλαμπάρουμε (φλαμπέ) με το brandy.

Σερβίρουμε το αρνί με τα λαχανικά ratatouille και γαρνίρουμε με τη σάλτσα από δαμάσκηνα.

Tips:
Μπορούμε να γαρνίρουμε το συγκεκριμένο πιάτο και με μικρά κρεμμύδια στιφάδου και γλυκόξινη σάλτσα ή με φέτες πατάτας σοταρισμένες με σκόρδο και δεντρολίβανο ή με αρακά σοταρισμένο με ψιλοκομμένο μπέικον.

Για παραλλαγή μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα του αρνιού μια χούφτα κουκουνάρι και πράσινες και μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες832
Πρωτεΐνες ζωικές36,6 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές4,08 γρ.
Υδατάνθρακες54,35 γρ.
Λιπαρά49,04 γρ.
Σάκχαρα44,11 γρ.
Φυτικές ίνες10,27 γρ.