Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα ταψί βάζουμε τα παϊδάκια του αρνιού, προσθέτουμε το θυμάρι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 180°C.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια, τα καρότα και τις πατάτες και τα τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι με 30 γρ. βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα.
Σοτάρουμε τα δαμάσκηνα σε ένα τηγάνι με το υπόλοιπο βούτυρο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα φλαμπάρουμε (φλαμπέ) με το brandy.
Σερβίρουμε το αρνί με τα λαχανικά ratatouille και γαρνίρουμε με τη σάλτσα από δαμάσκηνα.
Tips:
Μπορούμε να γαρνίρουμε το συγκεκριμένο πιάτο και με μικρά κρεμμύδια στιφάδου και γλυκόξινη σάλτσα ή με φέτες πατάτας σοταρισμένες με σκόρδο και δεντρολίβανο ή με αρακά σοταρισμένο με ψιλοκομμένο μπέικον.
Για παραλλαγή μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα του αρνιού μια χούφτα κουκουνάρι και πράσινες και μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια, τα καρότα και τις πατάτες και τα τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι με 30 γρ. βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα.
Σοτάρουμε τα δαμάσκηνα σε ένα τηγάνι με το υπόλοιπο βούτυρο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα φλαμπάρουμε (φλαμπέ) με το brandy.
Σερβίρουμε το αρνί με τα λαχανικά ratatouille και γαρνίρουμε με τη σάλτσα από δαμάσκηνα.
Tips:
Μπορούμε να γαρνίρουμε το συγκεκριμένο πιάτο και με μικρά κρεμμύδια στιφάδου και γλυκόξινη σάλτσα ή με φέτες πατάτας σοταρισμένες με σκόρδο και δεντρολίβανο ή με αρακά σοταρισμένο με ψιλοκομμένο μπέικον.
Για παραλλαγή μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα του αρνιού μια χούφτα κουκουνάρι και πράσινες και μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες.