Μοσχαράκι ψητό με σάλτσα μπαχαρικών

Εμφανίσεις: 4.526
Μοσχαράκι ψητό με σάλτσα μπαχαρικών
Υλικά:
800 γρ. μοσχάρι κιλότο
300 γρ. ζαμπόν
1 λίτρο ζωμός μοσχάρι
50 γρ. βούτυρο
40 γρ. αμύγδαλα
2 λεμόνια
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
1 πρέζα κανέλλα (σκόνη)
2 γαρίφαλα


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες αμύγδαλα | ζωμός μοσχάρι | κανέλλα (σκόνη) συνταγές | συνταγές με ζαμπόν | συνταγή με ζαμπόν | Muesli calories

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε το κομμάτι του μοσχαριού ολόκληρο σε μια κατσαρόλα με το μισό βούτυρο και το σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζεστό ζωμό και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά, καλύπτοντας την κατσαρόλα με το καπάκι.

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε νερό και ρίχνουμε τα αμύγδαλα για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια τα ξεφλουδίζουμε.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σοτάροντας το ζαμπόν ψιλοκομμένο με το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι, αρωματίζοντας με τα γαρίφαλα.

Στη συνέχεια, αφαιρούμε τα γαρίφαλλα και πασπαλίζουμε με την κανέλα, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το χυμό των λεμονιών και συνεχίζουμε το μαγείρεμα της σάλτσας για 5 λεπτά περίπου. Κατόπιν, αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά και το κρατάμε στην άκρη σκεπασμένο και ζεστό.

Μόλις βράσει το ψητό μας, το βγάζουμε, το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε ζεστό περιχύνοντάς το με τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες750
Πρωτεΐνες ζωικές97,37 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2,13 γρ.
Υδατάνθρακες8,8 γρ.
Λιπαρά52,85 γρ.
Σάκχαρα6,19 γρ.
Φυτικές ίνες7,48 γρ.