Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε το κομμάτι του μοσχαριού ολόκληρο σε μια κατσαρόλα με το μισό βούτυρο και το σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζεστό ζωμό και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά, καλύπτοντας την κατσαρόλα με το καπάκι.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε νερό και ρίχνουμε τα αμύγδαλα για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια τα ξεφλουδίζουμε.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σοτάροντας το ζαμπόν ψιλοκομμένο με το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι, αρωματίζοντας με τα γαρίφαλα.
Στη συνέχεια, αφαιρούμε τα γαρίφαλλα και πασπαλίζουμε με την κανέλα, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το χυμό των λεμονιών και συνεχίζουμε το μαγείρεμα της σάλτσας για 5 λεπτά περίπου. Κατόπιν, αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά και το κρατάμε στην άκρη σκεπασμένο και ζεστό.
Μόλις βράσει το ψητό μας, το βγάζουμε, το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε ζεστό περιχύνοντάς το με τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε νερό και ρίχνουμε τα αμύγδαλα για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια τα ξεφλουδίζουμε.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σοτάροντας το ζαμπόν ψιλοκομμένο με το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι, αρωματίζοντας με τα γαρίφαλα.
Στη συνέχεια, αφαιρούμε τα γαρίφαλλα και πασπαλίζουμε με την κανέλα, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το χυμό των λεμονιών και συνεχίζουμε το μαγείρεμα της σάλτσας για 5 λεπτά περίπου. Κατόπιν, αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά και το κρατάμε στην άκρη σκεπασμένο και ζεστό.
Μόλις βράσει το ψητό μας, το βγάζουμε, το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε ζεστό περιχύνοντάς το με τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει.