Λαχταριστά μοσχαρίσια burger

Εμφανίσεις: 3.793
Λαχταριστά μοσχαρίσια burger
Υλικά :
150 γρ. μπέικον (σε φέτες)
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
150 γρ. τυρί emmental (έμενταλ) (σε φέτες)
20 γρ. σάλτσα worcester
20 ml ταμπάσκο
50 γρ. ντομάτες φρέσκιες (1 μικρή)
Μισό τεμ. iceberg (μαρούλι)
30 γρ. κρεμμύδια
4 ψωμιά για hamburger
1 πρέζα αλάτι
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
1 πρέζα θυμάρι αποξηραμένο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες αλάτι | τυρί emmental (έμενταλ) συνταγές | σάλτσα worcester | συνταγές με μοσχαρίσιος κιμάς | συνταγές με μπέικον | Potatoes calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι χοντροκομμένο, τη σάλτσα Worcecter, το ταμπάσκο, το αυγό, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας και πλάθουμε τα burger με πάχος 2,5 εκ.

Σε ένα μαντεμένιο γκριλ για κεραμική κουζίνα (αν δεν διαθέτουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τηγάνι) ψήνουμε τις φέτες του μπέικον για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές και κατόπιν τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λίπος. Όταν βγάλουμε το μπέικον, βάζουμε στο γκριλ τα burger μας και τα ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά περίπου. Στα τελευταία δύο λεπτά ψησίματος προσθέτουμε από πάνω και το τυρί.

Στο μεταξύ, έχουμε πλύνει τις ντομάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες, Ακόμη, ξεχωρίζουμε το iceberg σε φύλλα και τα πλένουμε. Όταν βγάλουμε τα burger από το γκριλ, ψήνουμε για 1-2 λεπτά τα ψωμάκια και τα γεμίζουμε με τα υλικά μας, φτιάχνοντας τα λαχταριστά μας burger. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με φρέσκιες τηγανιτές πατάτες.

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες664
Πρωτεΐνες ζωικές40,3 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές4,82 γρ.
Υδατάνθρακες23,42 γρ.
Λιπαρά37,99 γρ.
Σάκχαρα4,15 γρ.
Φυτικές ίνες0,67 γρ.