Roast beef με λαδολέμονο

Εμφανίσεις: 5.500
Roast beef με λαδολέμονο
Υλικά για το roast beef:
1.5 κιλό μοσχάρι κόντρα (ολόκληρο)
50 γρ. μουστάρδα (3 κουτ. σούπας)
300 γρ. σέλερι (1 μάτσο)
2 πρέζες αλάτι
100 ml σπορέλαιο
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)

Υλικά για το λαδολέμονο:
50 ml χυμός λεμονιού φρέσκος
10 γρ. μουστάρδα (1/2 κουτ. σούπας)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
100 ml ελαιόλαδο


Προτεινόμενες μερίδες: 10

Ετικέτες μοσχάρι κόντρα | σέλερι συνταγές | μουστάρδα | μοσχάρι κόντρα συνταγή | πιπέρι μαύρο | Vanilla calories

Εκτέλεση συνταγής

Αλείφουμε με μουστάρδα το κρέας από όλες τις πλευρές. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, που να χωράει καλά όλο το κρέας, βάζουμε σπορέλαιο και όταν κάψει, τσιγαρίζουμε το κρέας καλά γυρίζοντάς το από όλες τις πλευρές.

Σε ένα ταψί απλώνουμε το σέλερι σε όλη την επιφάνεια και ακουμπάμε πάνω του το κρέας.

Ψήνουμε στο φούρνο, στους 200°C για 20-25 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και πάνω από το κρέας, τοποθετούμε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό, ώστε να πατηθεί και να στραγγίξει από το ζουμί του. Το αφήνουμε έτσι μέχρι το κρέας να κρυώσει. Κατόπιν, το τυλίγουμε σφιχτά με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μία νύχτα.

Την επομένη, φτιάχνουμε το λαδολέμονο βάζοντας τα υλικά του σε ένα μπλέντερ ή μπλέντερ χειρός και το βάζουμε στην άκρη.

Κόβουμε το παγωμένο roast beef σε λεπτές φέτες, το απλώνουμε σε μια πιατέλα, αλατοπιπερώνουμε και το περιχύνουμε με το λαδολέμονο. Αν θέλουμε, το σερβίρουμε με σαλάτα ρόκα.

Κατά προτίμηση, το roast beef σερβίρεται κρύο.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες475
Πρωτεΐνες ζωικές44,9 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,24 γρ.
Υδατάνθρακες0,69 γρ.
Λιπαρά20,26 γρ.
Σάκχαρα0,24 γρ.
Φυτικές ίνες0,19 γρ.