Εκτέλεση συνταγής
Αλείφουμε με μουστάρδα το κρέας από όλες τις πλευρές. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, που να χωράει καλά όλο το κρέας, βάζουμε σπορέλαιο και όταν κάψει, τσιγαρίζουμε το κρέας καλά γυρίζοντάς το από όλες τις πλευρές.
Σε ένα ταψί απλώνουμε το σέλερι σε όλη την επιφάνεια και ακουμπάμε πάνω του το κρέας.
Ψήνουμε στο φούρνο, στους 200°C για 20-25 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και πάνω από το κρέας, τοποθετούμε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό, ώστε να πατηθεί και να στραγγίξει από το ζουμί του. Το αφήνουμε έτσι μέχρι το κρέας να κρυώσει. Κατόπιν, το τυλίγουμε σφιχτά με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μία νύχτα.
Την επομένη, φτιάχνουμε το λαδολέμονο βάζοντας τα υλικά του σε ένα μπλέντερ ή μπλέντερ χειρός και το βάζουμε στην άκρη.
Κόβουμε το παγωμένο roast beef σε λεπτές φέτες, το απλώνουμε σε μια πιατέλα, αλατοπιπερώνουμε και το περιχύνουμε με το λαδολέμονο. Αν θέλουμε, το σερβίρουμε με σαλάτα ρόκα.
Κατά προτίμηση, το roast beef σερβίρεται κρύο.
Σε ένα ταψί απλώνουμε το σέλερι σε όλη την επιφάνεια και ακουμπάμε πάνω του το κρέας.
Ψήνουμε στο φούρνο, στους 200°C για 20-25 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και πάνω από το κρέας, τοποθετούμε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό, ώστε να πατηθεί και να στραγγίξει από το ζουμί του. Το αφήνουμε έτσι μέχρι το κρέας να κρυώσει. Κατόπιν, το τυλίγουμε σφιχτά με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μία νύχτα.
Την επομένη, φτιάχνουμε το λαδολέμονο βάζοντας τα υλικά του σε ένα μπλέντερ ή μπλέντερ χειρός και το βάζουμε στην άκρη.
Κόβουμε το παγωμένο roast beef σε λεπτές φέτες, το απλώνουμε σε μια πιατέλα, αλατοπιπερώνουμε και το περιχύνουμε με το λαδολέμονο. Αν θέλουμε, το σερβίρουμε με σαλάτα ρόκα.
Κατά προτίμηση, το roast beef σερβίρεται κρύο.