Πουγκιά αγκινάρας με τυριά

Εμφανίσεις: 5.380
Πουγκιά αγκινάρας με τυριά
Υλικά:
50 γρ. τυρί crescenza (κρεσένζα)
60 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
60 γρ. τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια)
30 γρ. βούτυρο
80 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
20 γρ. πιπεριές γλυκές πράσινες (1 τεμ.)
3 τεμ. αγκινάρες
3 αυγά
250 γρ. φύλλο σφολιάτας
20 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
1 κρόκος αυγού
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά συνταγή | πιπέρι μαύρο συνταγή | συνταγές με κρόκος αυγού | τυρί crescenza (κρεσένζα) | συνταγή με τυρί crescenza (κρεσένζα) |

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες αφαιρώντας τα εξωτερικά σκληρά φύλλα και τα εσωτερικά «γένια» και κρατάμε τις καρδιές. Τις κόβουμε σε φέτες και τις βάζουμε να ψηθούν σε ένα τηγάνι με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αρωματίζοντας με την πιπεριά ψιλοκομμένη.

Μόλις ετοιμαστούν οι αγκινάρες, τις ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα τρία είδη τυριών κομμένα σε μικρά κομμάτια, τα αυγά χτυπημένα, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας και κόβουμε κομμάτια 12Χ12 εκατοστών. Βάζουμε τη γέμιση της αγκινάρας στο κέντρο τους και σκεπάζουμε φέρνοντας τις γωνίες στην κορυφή της γέμισης, σαν να κλείνουμε ένα πακέτο.

Βάζουμε τα πουγκιά σε ένα ταψί καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο. Χτυπάμε έναν κρόκο αυγού και περνάμε την εξωτερική επιφάνειά τους με το πινέλο. Ψήνουμε στους 180°C για 25-30 λεπτά και μόλις ψηθούν, τα σερβίρουμε ζεστά.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες763
Πρωτεΐνες ζωικές20,5 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2,97 γρ.
Υδατάνθρακες42,02 γρ.
Λιπαρά56,34 γρ.
Σάκχαρα1,47 γρ.
Φυτικές ίνες4,19 γρ.