Εκτέλεση συνταγής
Ζύμη pâte briseé: Αλέθουμε πολύ καλά τα καρύδια στο μπλέντερ και τα αναμειγνύουμε με το αλεύρι, προσθέτουμε και 2 πρέζες αλάτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα στο μίξερ μαζί με το βούτυρο και ανακατεύουμε με τον γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε τέλος και το νερό παγωμένο και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο. Στη συνέχεια, το τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον.
Στο μεταξύ, πλένουμε το σπανάκι, το ψιλοκόβουμε, το σοτάρουμε για λίγα λεπτά σε ένα τηγάνι με το βούτυρο και το αλατίζουμε.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και μία πρέζα αλάτι.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την ανοίγουμε σε φύλλο και κόβουμε 10 δίσκους με διάμετρο 11 εκ. Στη συνέχεια τους βάζουμε σε 10 φορμάκια για ταρτάκια διαμέτρου 10 εκ., βουτυρωμένα, καλύπτοντας και τα πλαϊνά.
Τοποθετούμε πάνω στη ζύμη πρώτα το σπανάκι, μετά το τυρί gorgonzola σε μικρά κομμάτια και ολοκληρώνουμε περιχύνοντας με το μείγμα των αυγών και της κρέμας γάλακτος.
Ψήνουμε τα ταρτάκια στους 180°C για 20 λεπτά και τα σερβίρουμε ζεστά ή χλιαρά, συμπληρώνοντας στην επιφάνειά τους ψιλοκομμένα καρύδια.
Στο μεταξύ, πλένουμε το σπανάκι, το ψιλοκόβουμε, το σοτάρουμε για λίγα λεπτά σε ένα τηγάνι με το βούτυρο και το αλατίζουμε.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και μία πρέζα αλάτι.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την ανοίγουμε σε φύλλο και κόβουμε 10 δίσκους με διάμετρο 11 εκ. Στη συνέχεια τους βάζουμε σε 10 φορμάκια για ταρτάκια διαμέτρου 10 εκ., βουτυρωμένα, καλύπτοντας και τα πλαϊνά.
Τοποθετούμε πάνω στη ζύμη πρώτα το σπανάκι, μετά το τυρί gorgonzola σε μικρά κομμάτια και ολοκληρώνουμε περιχύνοντας με το μείγμα των αυγών και της κρέμας γάλακτος.
Ψήνουμε τα ταρτάκια στους 180°C για 20 λεπτά και τα σερβίρουμε ζεστά ή χλιαρά, συμπληρώνοντας στην επιφάνειά τους ψιλοκομμένα καρύδια.