Σάντουιτς με mortadella και ricotta

Εμφανίσεις: 5.680
Σάντουιτς με mortadella και ricotta
Υλικά:
300 γρ. τυρί ricotta (ρικότα) νωπό
400 γρ. mortadella (μορταδέλα) (12 φέτες διαμέτρου 15 εκ.)
10 τεμ. αγγουράκια στο ξύδι
1 πρέζα αλάτι
15 γρ. εστραγκόν

Υλικά για γαρνίρισμα:
8 τεμ. αγγουράκια στο ξύδι
100 γρ. ντομάτες λιαστές


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγές με αλάτι | αγγουράκια στο ξύδι | συνταγές με τυρί ricotta (ρικότα) νωπό | εστραγκόν συνταγή | συνταγές με εστραγκόν | Macadamia calories

Εκτέλεση συνταγής

Στραγγίζουμε τα αγγουράκια από τα υγρά τους και τα ψιλοκόβουμε. Πλένουμε το εστραγκόν και το ψιλοκόβουμε. Το ενώνουμε με τα αγγουράκια, προσθέτουμε και το τυρί ricotta τριμμένο σε κομμάτια και ανακατεύουμε καλά. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και λίγο αλάτι.

Απλώνουμε 3 φέτες mortadella και τις αλείφουμε με το μείγμα του τυριού. Βάζουμε τις 3 φέτες τη μία πάνω στην άλλη και κλείνουμε με μία ακόμη φέτα mortadella. Συνεχίζουμε ώσπου να φτιάξουμε όλα τα σάντουιτς. Τα βάζουμε σε μια πιατέλα, τα σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσουν.

Τα βγάζουμε όταν θέλουμε να τα σερβίρουμε και τα κόβουμε σε 4 κομμάτια κάνοντας σταυρό. Καρφώνουμε με οδοντογλυφίδα πάνω από κάθε κομμάτι μία φέτα λιαστής ντομάτας. Σερβίρουμε τα σάντουιτς γαρνιρισμένα με αγγουράκια τουρσί ολόκληρα.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες513
Πρωτεΐνες ζωικές25,3 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές4,38 γρ.
Υδατάνθρακες26,61 γρ.
Λιπαρά34,29 γρ.
Σάκχαρα18,08 γρ.
Φυτικές ίνες6,5 γρ.