Κους κους λαχανικών με φιλετάκια κοτόπουλου, σάλτσα κάρυ και γιαούρτι

Εμφανίσεις: 4.734
Κους κους λαχανικών με φιλετάκια κοτόπουλου, σάλτσα κάρυ και γιαούρτι
Υλικά για το κους κους λαχανικών:
50 γρ. πιπεριές κίτρινες (1 τεμ.)
15 γρ. σάλτσα σόγιας
1 κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο
300 γρ. κους κους (λεπτό)
225 ml νερό (ζεστό)
50 γρ. πιπεριές γλυκές κόκκινες (1 τεμ.)
100 γρ. κολοκυθάκια (1 τεμ.)
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)

Υλικά για το κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ:
200 γρ. κοτόπουλο στήθος
50 γρ. γιαούρτι πλήρες
50 ml κρασί λευκό (μισό ποτήρι κρασιού)
5 ml ελαιόλαδο (1 κουτ. σούπας)
2 πρέζες κάρυ


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγή με κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο | κους κους συνταγή | κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο συνταγή | σάλτσα σόγιας συνταγή | συνταγή με νερό | Margarine calories

Εκτέλεση συνταγής

Φτιάχνουμε το κους κους: Βάζουμε το κους κους σε ένα μπολ μαζί με το ζεστό νερό και το σκεπάζουμε για 5 λεπτά με μια πετσέτα. Μόλις περάσει ο χρόνος, το κους κους θα έχει φουσκώσει και θα είναι έτοιμο.

Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε brunoise. Στη συνέχεια, τα τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο, για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και τα προσθέτουμε στο κους κους. Συμπληρώνουμε τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το στήθος κοτόπουλου κομμένο σε φιλετάκια, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το κάρυ και τον ζωμό κοτόπουλου και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5 λεπτά.

Σερβίρουμε το κους κους σε τσέρκι, βάζοντας από πάνω το κοτόπουλο με τη σάλτσα κάρυ και 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι για γαρνίρισμα.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες414
Πρωτεΐνες ζωικές12,35 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές10,46 γρ.
Υδατάνθρακες63,23 γρ.
Λιπαρά6,29 γρ.
Σάκχαρα1,75 γρ.
Φυτικές ίνες5,28 γρ.