Gazpacho κρύο

Εμφανίσεις: 2.651
Gazpacho κρύο
Υλικά:
1/2 μπούκοβο
50 γρ. ντοματοπελτές (2 κουτ. σούπας)
875 γρ. ντομάτες φρέσκιες (4-5 μέτριες)
1/2 τεμ. αγγούρι (μέτριο)
30 γρ. σέλινο (1 κοτσάνι)
100 γρ. πιπεριές γλυκές κόκκινες (2 τεμ.)
2 τεμ. σκόρδα
2 πρέζες αλάτι
15 ml ξίδι λευκό (2 κουτ. σούπας)
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
20 γρ. μαϊντανός

Υλικά για το γαρνίρισμα:
6 παγάκια
50 γρ. πιπεριές γλυκές πράσινες (1 τεμ.)
1 τεμ. αγγούρι (μέτριο)
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
2 αυγά
10 γρ. μαϊντανός


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες μπούκοβο | μπούκοβο | ελαιόλαδο συνταγές | σκόρδα | συνταγές με σκόρδα

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε βουτώντας τες για μισό λεπτό σε καυτό νερό, αφαιρούμε τους σπόρους και τις χοντροκόβουμε. Πλένουμε τις πιπεριές, τις καθαρίζουμε από το κοτσάνι και τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σέλινο, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε και το αγγούρι και τα αναμειγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ με το σκόρδο, τον μαϊντανό και το μπούκοβο ψιλοκομμένα.

Προσθέτουμε το ξίδι, τον ντοματοπελτέ, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε και τα βάζουμε όλα στο μπλέντερ, αλέθοντας μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Το βάζουμε σε ένα καθαρό μπολ, ελέγχουμε τη γεύση του και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται και το βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένο για 24 ώρες τουλάχιστον πριν το σερβίρουμε.

Βράζουμε τα 2 αυγά σφιχτά, τα κρυώνουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο.

Για το σερβίρισμα, βάζουμε το gazpacho σε βαθιά πιάτα, πασπαλίζουμε με τριμμένο πάγο και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο, τα βραστά αυγά ψιλοκομμένα και αν θέλουμε προσθέτουμε αγγούρι, πιπεριά και κρεμμύδι κομμένα σε κομμάτια.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες115
Πρωτεΐνες ζωικές2,1 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2,87 γρ.
Υδατάνθρακες11,27 γρ.
Λιπαρά5,71 γρ.
Σάκχαρα5,48 γρ.
Φυτικές ίνες1,2 γρ.