Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε βουτώντας τες για μισό λεπτό σε καυτό νερό, αφαιρούμε τους σπόρους και τις χοντροκόβουμε. Πλένουμε τις πιπεριές, τις καθαρίζουμε από το κοτσάνι και τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σέλινο, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε και το αγγούρι και τα αναμειγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ με το σκόρδο, τον μαϊντανό και το μπούκοβο ψιλοκομμένα.
Προσθέτουμε το ξίδι, τον ντοματοπελτέ, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε και τα βάζουμε όλα στο μπλέντερ, αλέθοντας μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Το βάζουμε σε ένα καθαρό μπολ, ελέγχουμε τη γεύση του και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται και το βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένο για 24 ώρες τουλάχιστον πριν το σερβίρουμε.
Βράζουμε τα 2 αυγά σφιχτά, τα κρυώνουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Για το σερβίρισμα, βάζουμε το gazpacho σε βαθιά πιάτα, πασπαλίζουμε με τριμμένο πάγο και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο, τα βραστά αυγά ψιλοκομμένα και αν θέλουμε προσθέτουμε αγγούρι, πιπεριά και κρεμμύδι κομμένα σε κομμάτια.
Προσθέτουμε το ξίδι, τον ντοματοπελτέ, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε και τα βάζουμε όλα στο μπλέντερ, αλέθοντας μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Το βάζουμε σε ένα καθαρό μπολ, ελέγχουμε τη γεύση του και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται και το βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένο για 24 ώρες τουλάχιστον πριν το σερβίρουμε.
Βράζουμε τα 2 αυγά σφιχτά, τα κρυώνουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Για το σερβίρισμα, βάζουμε το gazpacho σε βαθιά πιάτα, πασπαλίζουμε με τριμμένο πάγο και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο, τα βραστά αυγά ψιλοκομμένα και αν θέλουμε προσθέτουμε αγγούρι, πιπεριά και κρεμμύδι κομμένα σε κομμάτια.