Ομελέτα με κολοκυθάκια χωρίς αυγά

Εμφανίσεις: 4.047
Ομελέτα με κολοκυθάκια χωρίς αυγά
Υλικά:
600 γρ. κολοκυθάκια (6 τεμ.)
80 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
30 γρ. μαϊντανός


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες κολοκυθάκια συνταγές | συνταγή με αλάτι | αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις | αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις συνταγές | αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις | Glucose calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και στη συνέχεια τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Τα τυλίγουμε σε αλεύρι και τα τινάζουμε ελαφρά να φύγει το περίσσειο.

Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και στη συνέχεια ρίχνουμε μία στρώση κολοκυθάκια, ύψους 2 εκατοστών περίπου.

Σκεπάζουμε το τηγάνι και τσιγαρίζουμε την «ομελέτα» σε μέτρια φωτιά. Στα μισά του ψησίματος τη γυρίζουμε προσεκτικά με ένα πιάτο από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το τηγάνισμα μέχρι να ροδίσει και να μαγειρευτεί ομοιόμορφα.

Αλατίζουμε ελαφρώς, πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε ζεστή ομελέτα χωρίς αυγά.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες124
Πρωτεΐνες φυτικές6,79 γρ.
Υδατάνθρακες17,51 γρ.
Λιπαρά3,95 γρ.
Σάκχαρα2 γρ.
Φυτικές ίνες2,49 γρ.