Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε όλα τα λαχανικά κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και τα στεγνώνουμε καλά.
Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε να σιγοβράσει σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο.
Κόβουμε στη μέση τις πιπεριές και αφαιρούμε τους σπόρους και το εσωτερικό τους. Τις κόβουμε σε κύβους, τις προσθέτουμε στο κρεμμύδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Κόβουμε επίσης και το σέλινο και το καρότο σε μικρούς κύβους και τα προσθέτουμε στα υπόλοιπα λαχανικά.
Χωρίζουμε τη μελιτζάνα στα τέσσερα και αφαιρούμε τους σπόρους. Κόβουμε τη σάρκα σε μικρούς κύβους και τους προσθέτουμε κι αυτούς στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ακόμη, με το σκεύος σκεπασμένο.
Κόβουμε και το κολοκυθάκι σε κύβους και το προσθέτουμε κι αυτό στην κατσαρόλα, αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια σερβίρουμε σε μπολ, προσθέτοντας και λίγα φύλλα θυμαριού.
Tip: Μπορούμε να παρασκευάσουμε την caponata με οποιοδήποτε λαχανικό, ανάλογα με την εποχή και το γούστο μας. Επί παραδείγματι, μπορούμε να φτιάξουμε χειμερινή ή ανοιξιάτικη caponata χρησιμοποιώντας αγκινάρες, μανιτάρια, κολοκύθα και καρότα.
Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε να σιγοβράσει σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο.
Κόβουμε στη μέση τις πιπεριές και αφαιρούμε τους σπόρους και το εσωτερικό τους. Τις κόβουμε σε κύβους, τις προσθέτουμε στο κρεμμύδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Κόβουμε επίσης και το σέλινο και το καρότο σε μικρούς κύβους και τα προσθέτουμε στα υπόλοιπα λαχανικά.
Χωρίζουμε τη μελιτζάνα στα τέσσερα και αφαιρούμε τους σπόρους. Κόβουμε τη σάρκα σε μικρούς κύβους και τους προσθέτουμε κι αυτούς στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ακόμη, με το σκεύος σκεπασμένο.
Κόβουμε και το κολοκυθάκι σε κύβους και το προσθέτουμε κι αυτό στην κατσαρόλα, αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια σερβίρουμε σε μπολ, προσθέτοντας και λίγα φύλλα θυμαριού.
