Ελαφριά caponata με λαχανικά και θυμάρι

Εμφανίσεις: 3.367
Ελαφριά caponata με λαχανικά και θυμάρι
Υλικά:
30 γρ. πιπεριές κίτρινες (1/2 τεμ.)
1/2 κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο
10 γρ. θυμάρι φρέσκο (1 κλωνάρι)
30 γρ. σέλινο (1 κοτσάνι)
30 γρ. πιπεριές γλυκές κόκκινες (1/2 τεμ.)
100 γρ. μελιτζάνες (1 τεμ.)
50 γρ. καρότα (1 τεμ.)
100 γρ. κολοκυθάκια (1 τεμ.)
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 1

Ετικέτες : λαδερά: συνταγές με λίγες θερμίδες: υγιεινές συνταγές | Croissant calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε όλα τα λαχανικά κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και τα στεγνώνουμε καλά.

Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε να σιγοβράσει σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο.

Κόβουμε στη μέση τις πιπεριές και αφαιρούμε τους σπόρους και το εσωτερικό τους. Τις κόβουμε σε κύβους, τις προσθέτουμε στο κρεμμύδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Κόβουμε επίσης και το σέλινο και το καρότο σε μικρούς κύβους και τα προσθέτουμε στα υπόλοιπα λαχανικά.

Χωρίζουμε τη μελιτζάνα στα τέσσερα και αφαιρούμε τους σπόρους. Κόβουμε τη σάρκα σε μικρούς κύβους και τους προσθέτουμε κι αυτούς στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ακόμη, με το σκεύος σκεπασμένο.

Κόβουμε και το κολοκυθάκι σε κύβους και το προσθέτουμε κι αυτό στην κατσαρόλα, αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια σερβίρουμε σε μπολ, προσθέτοντας και λίγα φύλλα θυμαριού.

Tip: Μπορούμε να παρασκευάσουμε την caponata με οποιοδήποτε λαχανικό, ανάλογα με την εποχή και το γούστο μας. Επί παραδείγματι, μπορούμε να φτιάξουμε χειμερινή ή ανοιξιάτικη caponata χρησιμοποιώντας αγκινάρες, μανιτάρια, κολοκύθα και καρότα.

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες217
Πρωτεΐνες φυτικές3,42 γρ.
Υδατάνθρακες22,12 γρ.
Λιπαρά10,17 γρ.
Σάκχαρα12,41 γρ.
Φυτικές ίνες8,35 γρ.