«Σύννεφα» από τηγανιτά λαχανικά

Εμφανίσεις: 3.338
«Σύννεφα» από τηγανιτά λαχανικά
Υλικά για τα λαχανικά:
200 γρ. πατάτες (1 τεμ.)
150 γρ. καρότα (3 τεμ.)
200 γρ. κολοκυθάκια (2 τεμ.)
1 πρέζα αλάτι

Υλικά για το τηγάνισμα:
100 ml ανθρακούχο μεταλλικό νερό
50 γρ. κορν φλάουερ
150 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγή με καρότα | κολοκυθάκια συνταγές | καρότα συνταγή | πατάτες | καρότα | Gardouba calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια. Καθαρίζουμε τα καρότα και τις πατάτες. Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες και μετά σες λεπτές ράβδους.

Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπολ με κρύο νερό για να φύγει το άμυλο.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ και ρίχνουμε το ανθρακούχο νερό χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα ( fouet) ή με πιρούνι, μέχρι να πάρουμε μια ελαφριά και λεία ζύμη.

Στραγγίζουμε τις πατάτες από το νερό και ρίχνουμε όλα τα λαχανικά στο κουρκούτι. Με τη βοήθεια λαβίδας ή με δύο πιρούνια, παίρνουμε μικρές ποσότητες από τα λαχανικά, τα στραγγίζουμε από το πολύ κουρκούτι και τα βυθίζουμε σε καυτό λάδι, ώστε να κάνουμε βαθύ τηγάνισμα (deep fry). Θα χρειαστούμε περίπου 1 λίτρο ελαιόλαδο ή άλλο φυτικό λάδι.

Μόλις πάρουν χρυσό χρώμα, τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα λαχανικά.

Τα σερβίρουμε ζεστά, αφού πρώτα προσθέσουμε αλάτι.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες241
Πρωτεΐνες φυτικές7,03 γρ.
Υδατάνθρακες51,09 γρ.
Λιπαρά0,37 γρ.
Σάκχαρα4,18 γρ.
Φυτικές ίνες4,25 γρ.