Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε το αντίβ και το κόβουμε σε λωρίδες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό βούτυρο να λιώσει, σοτάρουμε το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, προσθέτουμε το αντίβ και δύο πρέζες αλάτι και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Ρίχνουμε ½ φλιτζάνι νερό, σκεπάζουμε το σκεύος, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε το σκεύος, ανεβάζουμε την ένταση της εστίας και αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά και να στεγνώσει. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε και το κρύο γάλα και αφήνουμε να πάρει βράση. Σιγοβράζουμε μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστο και προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι, μία πρέζα πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το τριμμένο Parmigiano-Reggiano. Ρίχνουμε και το μαγειρεμένο αντίβ και το prosciutto cotto κομμένο σε κύβους και ανακατεύουμε.
Χωρίζουμε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια και τους ρίχνουμε έναν έναν στο μείγμα, ανακατεύοντας. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και τα προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως μόλις βγάλουμε το σουφλέ από το φούρνο.
Σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε και το κρύο γάλα και αφήνουμε να πάρει βράση. Σιγοβράζουμε μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστο και προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι, μία πρέζα πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το τριμμένο Parmigiano-Reggiano. Ρίχνουμε και το μαγειρεμένο αντίβ και το prosciutto cotto κομμένο σε κύβους και ανακατεύουμε.
Χωρίζουμε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια και τους ρίχνουμε έναν έναν στο μείγμα, ανακατεύοντας. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και τα προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως μόλις βγάλουμε το σουφλέ από το φούρνο.