Σουφλέ με αντίβ και prosciutto cotto

Εμφανίσεις: 1.186
Σουφλέ με αντίβ και prosciutto cotto
Υλικά:
1 τεμ. αντίβ (βελγικό ραδίκι) (ένα μεγάλο)
100 γρ. prosciutto cotto
80 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) (4 κουτ. σούπας τριμμένο)
200 ml γάλα φρέσκο πλήρες
60 γρ. βούτυρο
40 γρ. κρεμμύδια φρέσκα (ολόκληρα) (1 τεμ.)
3 αυγά
40 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
3 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
3 γρ. μοσχοκάρυδο (1 πρέζα)


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες βούτυρο | τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) | συνταγές με αντίβ (βελγικό ραδίκι) | prosciutto cotto | συνταγή με βούτυρο | Puff pastry calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε το αντίβ και το κόβουμε σε λωρίδες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό βούτυρο να λιώσει, σοτάρουμε το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, προσθέτουμε το αντίβ και δύο πρέζες αλάτι και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Ρίχνουμε ½ φλιτζάνι νερό, σκεπάζουμε το σκεύος, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε το σκεύος, ανεβάζουμε την ένταση της εστίας και αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά και να στεγνώσει. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε και το κρύο γάλα και αφήνουμε να πάρει βράση. Σιγοβράζουμε μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστο και προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι, μία πρέζα πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το τριμμένο Parmigiano-Reggiano. Ρίχνουμε και το μαγειρεμένο αντίβ και το prosciutto cotto κομμένο σε κύβους και ανακατεύουμε.
Χωρίζουμε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια και τους ρίχνουμε έναν έναν στο μείγμα, ανακατεύοντας. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και τα προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως μόλις βγάλουμε το σουφλέ από το φούρνο.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες253
Πρωτεΐνες ζωικές13,04 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,85 γρ.
Υδατάνθρακες10,71 γρ.
Λιπαρά19,08 γρ.
Σάκχαρα2,25 γρ.
Φυτικές ίνες3,12 γρ.