Ντοματοσαλάτα με τόφου και πιπεριές καυτερές

Εμφανίσεις: 3.148
Ντοματοσαλάτα με τόφου και πιπεριές καυτερές
Υλικά:
125 γρ. τυρί τόφου
10 ml χυμός λεμονιού φρέσκος (2 κουτ. σούπας)
25 γρ. κουκουνάρι
40 γρ. σταφίδες ξανθές
300 γρ. ντομάτες φρέσκιες (1 μεγάλη)
50 γρ. πιπεριές γλυκές κόκκινες
10 γρ. ζάχαρη (2 κουτ. γλυκού)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)
30 γρ. chives (σχοινόπρασο)
10 γρ. μαϊντανός


Προτεινόμενες μερίδες: 2

Ετικέτες ντομάτες φρέσκιες συνταγή | χυμός λεμονιού φρέσκος συνταγές | αλάτι | σταφίδες ξανθές συνταγές | συνταγές με τυρί τόφου | Ravani calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε την ντομάτα, την κόβουμε σε μεγάλες φέτες, τις τοποθετούμε σε δύο πιάτα και τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κουκουνάρι μέχρι να πάρει χρώμα.

Λιώνουμε το τόφου σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες, το σχοινόπρασο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα, το ψημένο κουκουνάρι και τις σταφίδες και ανακατεύουμε.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τη σος και την περιχύνουμε στη σαλάτα του τόφου, ανακατεύοντας λίγο. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τη σαλάτα με ένα κουτάλι πάνω από τις κομμένες ντομάτες και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες372
Πρωτεΐνες φυτικές12,22 γρ.
Υδατάνθρακες13,65 γρ.
Λιπαρά22,1 γρ.
Σάκχαρα9,66 γρ.
Φυτικές ίνες0,24 γρ.