Flan καρότου

Εμφανίσεις: 3.544
Flan καρότου
Υλικά:
30 γρ. φρυγανιά τριμμένη
40 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
300 ml γάλα φρέσκο πλήρες
30 γρ. βούτυρο (για το βουτύρωμα του ταψιού)
3 αυγά
600 γρ. καρότα (12 τεμ.)
60 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο


Προτεινόμενες μερίδες: 8

Ετικέτες βούτυρο | γάλα φρέσκο πλήρες συνταγή | φρυγανιά τριμμένη συνταγή | γάλα φρέσκο πλήρες | φρυγανιά τριμμένη | Souvlaki calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα και τα βράζουμε στον ατμομάγειρα, αφού τα αλατίσουμε λίγο. Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός μαζί με το γάλα, τα αυγά, το αλεύρι, το τυρί τριμμένο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια βελούδινη κρέμα.

Αλείφουμε ένα μακρόστενο ταψί με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά. Αδειάζουμε στο ταψί το μείγμα του καρότου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες166
Πρωτεΐνες ζωικές5,3 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές2,04 γρ.
Υδατάνθρακες16,35 γρ.
Λιπαρά7,88 γρ.
Σάκχαρα7,93 γρ.
Φυτικές ίνες2,74 γρ.