Σουβλάκια από κολοκύθια με κουνουπίδι

Εμφανίσεις: 4.341
Σουβλάκια από κολοκύθια με κουνουπίδι
Υλικά:
500 γρ. κουνουπίδι
10 γρ. κάπαρη (σπόροι) (1 κουτ. γλυκού)
800 γρ. κολοκυθάκια (4 μεγάλα κολοκύθια)
2 πρέζες αλάτι
5 ml ξίδι λευκό (1 κουτ. σούπας)
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
1 πρέζα θυμάρι αποξηραμένο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγές με κουνουπίδι | κουνουπίδι συνταγή | αλάτι | κουνουπίδι συνταγές | συνταγές με κάπαρη (σπόροι) | Rice calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές κάθετες φέτες. Τα ψήνουμε για λίγα λεπτά σε μια πλάκα ψησίματος ή σε τηγάνι με ραβδώσεις.

Καθαρίζουμε το κουνουπίδι, το κόβουμε σε μικρά μπουκετάκια και το βάζουμε να μουλιάσει σε νερό με αλάτι και ξίδι μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε, προσθέτουμε την κάπαρη και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο και το θυμάρι ψιλοκομμένο.

Βάζουμε τις φέτες από τα κολοκυθάκια στην επιφάνεια εργασίας και βάζουμε πάνω το ψιλοκομμένο κουνουπίδι. Τυλίγουμε τις φέτες σε ρολά, σχηματίζοντας ένα είδος σνακ.

Περνάμε τα ρολά σε ξυλάκια από σουβλάκια και τα βάζουμε στη σχάρα ή σε τηγάνι να ψηθούν για 1 λεπτό. Σερβίρουμε αμέσως.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες81
Πρωτεΐνες φυτικές6,67 γρ.
Υδατάνθρακες6,31 γρ.
Λιπαρά2,5 γρ.
Σάκχαρα2,66 γρ.
Φυτικές ίνες2,64 γρ.