Λεπτές φέτες roast beef με αυγό ορτυκιού μελάτο, πέρλες μπαλσάμικου, αρωματική βινεγκρέτ και φλούδες parmigiano-reggiano

Εμφανίσεις: 2.874
Λεπτές φέτες roast beef με αυγό ορτυκιού μελάτο, πέρλες μπαλσάμικου, αρωματική βινεγκρέτ και φλούδες parmigiano-reggiano
Υλικά για το roast beef:
1.5 κιλό μοσχάρι κόντρα (ολόκληρο)
50 γρ. μουστάρδα (3 κουτ. σούπας)
300 γρ. σέλερι (1 μάτσο)
2 πρέζες αλάτι
100 ml σπορέλαιο
1 πρέζα πιπέρι μαύρο

Υλικά για το γαρνίρισμα:
8 αυγά ορτυκιού
10 ml πέρλες βαλσάμικου
100 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) (ολόκληρο)
3 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι μαύρο

Υλικά για την αρωματική citronet:
12 γρ. μαντζουράνα φρέσκια (μόνο τα φύλλα)
65 ml χυμός λεμονιού φρέσκος
30 γρ. μουστάρδα (2,5 κουτ. γλυκού)
2 πρέζες αλάτι
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
125 ml ελαιόλαδο
12 γρ. φασκόμηλο (μόνο τα φύλλα)


Προτεινόμενες μερίδες: 10

Ετικέτες συνταγή με τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) | συνταγή με μοσχάρι κόντρα | μοσχάρι κόντρα | μαντζουράνα φρέσκια συνταγές | συνταγές με αλάτι | Toast calories

Εκτέλεση συνταγής

Αλείφουμε με μουστάρδα το κρέας από όλες τις πλευρές. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, που να χωράει καλά όλο το κρέας, βάζουμε σπορέλαιο και όταν κάψει, τσιγαρίζουμε το κρέας καλά γυρίζοντάς το από όλες τις πλευρές.

Σε ένα ταψί απλώνουμε το σέλερι σε όλη την επιφάνεια και ακουμπάμε πάνω του το κρέας.

Ψήνουμε στο φούρνο, στους 200°C για 20-25 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και πάνω από το κρέας, τοποθετούμε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό, ώστε να πατηθεί και να στραγγίξει από το ζουμί του. Το αφήνουμε έτσι μέχρι το κρέας να κρυώσει. Κατόπιν, το τυλίγουμε σφιχτά με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μία νύχτα.

Την επομένη, σε ένα μπολάκι χτυπάμε όλα τα υλικά της αρωματισμένης citronet με ένα πιρούνι και κατόπιν ανακατεύουμε και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και τη βάζουμε στην άκρη.

Βράζουμε τα αυγά ορτυκιού για 3 λεπτά σε νερό που βράζει, τα παγώνουμε και τα ξεφλουδίζουμε. Κόβουμε το τυρί Parmigiano-Reggiano σε φλούδες με το ειδικό εργαλείο και το αφήνουμε στην άκρη.

Τέλος, σερβίρουμε το roast beef κομμένο σε λεπτές φέτες, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με την αρωματική citronet, προσθέτουμε τα αυγά ορτυκιού μελάτα κομμένα στη μέση και πασπαλίζουμε με τις φλούδες Parmigiano-Reggiano.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες543
Πρωτεΐνες ζωικές49,18 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,32 γρ.
Υδατάνθρακες1,12 γρ.
Λιπαρά25,43 γρ.
Σάκχαρα0,32 γρ.
Φυτικές ίνες0,26 γρ.