Εκτέλεση συνταγής
Αλείφουμε με μουστάρδα το κρέας από όλες τις πλευρές. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, που να χωράει καλά όλο το κρέας, βάζουμε σπορέλαιο και όταν κάψει, τσιγαρίζουμε το κρέας καλά γυρίζοντάς το από όλες τις πλευρές.
Σε ένα ταψί απλώνουμε το σέλερι σε όλη την επιφάνεια και ακουμπάμε πάνω του το κρέας.
Ψήνουμε στο φούρνο, στους 200°C για 20-25 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και πάνω από το κρέας, τοποθετούμε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό, ώστε να πατηθεί και να στραγγίξει από το ζουμί του. Το αφήνουμε έτσι μέχρι το κρέας να κρυώσει. Κατόπιν, το τυλίγουμε σφιχτά με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μία νύχτα.
Την επομένη, σε ένα μπολάκι χτυπάμε όλα τα υλικά της αρωματισμένης citronet με ένα πιρούνι και κατόπιν ανακατεύουμε και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και τη βάζουμε στην άκρη.
Βράζουμε τα αυγά ορτυκιού για 3 λεπτά σε νερό που βράζει, τα παγώνουμε και τα ξεφλουδίζουμε. Κόβουμε το τυρί Parmigiano-Reggiano σε φλούδες με το ειδικό εργαλείο και το αφήνουμε στην άκρη.
Τέλος, σερβίρουμε το roast beef κομμένο σε λεπτές φέτες, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με την αρωματική citronet, προσθέτουμε τα αυγά ορτυκιού μελάτα κομμένα στη μέση και πασπαλίζουμε με τις φλούδες Parmigiano-Reggiano.
Σε ένα ταψί απλώνουμε το σέλερι σε όλη την επιφάνεια και ακουμπάμε πάνω του το κρέας.
Ψήνουμε στο φούρνο, στους 200°C για 20-25 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και πάνω από το κρέας, τοποθετούμε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό, ώστε να πατηθεί και να στραγγίξει από το ζουμί του. Το αφήνουμε έτσι μέχρι το κρέας να κρυώσει. Κατόπιν, το τυλίγουμε σφιχτά με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μία νύχτα.
Την επομένη, σε ένα μπολάκι χτυπάμε όλα τα υλικά της αρωματισμένης citronet με ένα πιρούνι και κατόπιν ανακατεύουμε και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και τη βάζουμε στην άκρη.
Βράζουμε τα αυγά ορτυκιού για 3 λεπτά σε νερό που βράζει, τα παγώνουμε και τα ξεφλουδίζουμε. Κόβουμε το τυρί Parmigiano-Reggiano σε φλούδες με το ειδικό εργαλείο και το αφήνουμε στην άκρη.
Τέλος, σερβίρουμε το roast beef κομμένο σε λεπτές φέτες, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με την αρωματική citronet, προσθέτουμε τα αυγά ορτυκιού μελάτα κομμένα στη μέση και πασπαλίζουμε με τις φλούδες Parmigiano-Reggiano.