Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τη γέμιση σε ένα μπολ να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το καπνιστό τυρί και το speck κομμένα σε κύβους.
Ανοίγουμε τα φύλλα της σφολιάτας στην επιφάνεια εργασίας και με μια ρόδα τα κόβουμε σε 8 λωρίδες ίσου μεγέθους. Χτυπάμε ένα αυγό και βουρτσίζουμε ελαφρά τις άκρες από τις λωρίδες σφολιάτας και στη συνέχεια βάζουμε στην άκρη κάθε λωρίδας ένα κουταλάκι από τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει.
Ξεκινώντας από το σημείο όπου έχουμε βάλει τη γέμιση, αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ρολό τη σφολιάτα, πλαγιάζοντας ελαφρώς. Θα πρέπει στο τέλος να έχει πάρει τη μορφή κρουασάν, με τις άκρες πιο στενές και θα τις πιέσουμε κιόλας, για να κολλήσουν και τις γυρίζουμε προς το εσωτερικό.
Τοποθετούμε τα ρολά μας σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τα αλείφουμε με αυγό χτυπημένο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 12-15 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τη γέμιση σε ένα μπολ να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το καπνιστό τυρί και το speck κομμένα σε κύβους.
Ανοίγουμε τα φύλλα της σφολιάτας στην επιφάνεια εργασίας και με μια ρόδα τα κόβουμε σε 8 λωρίδες ίσου μεγέθους. Χτυπάμε ένα αυγό και βουρτσίζουμε ελαφρά τις άκρες από τις λωρίδες σφολιάτας και στη συνέχεια βάζουμε στην άκρη κάθε λωρίδας ένα κουταλάκι από τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει.
Ξεκινώντας από το σημείο όπου έχουμε βάλει τη γέμιση, αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ρολό τη σφολιάτα, πλαγιάζοντας ελαφρώς. Θα πρέπει στο τέλος να έχει πάρει τη μορφή κρουασάν, με τις άκρες πιο στενές και θα τις πιέσουμε κιόλας, για να κολλήσουν και τις γυρίζουμε προς το εσωτερικό.
Τοποθετούμε τα ρολά μας σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τα αλείφουμε με αυγό χτυπημένο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 12-15 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο.