Ρολά σφολιάτας γεμιστά με λαχανικά, καπνιστό τυρί και speck

Εμφανίσεις: 3.697
Ρολά σφολιάτας γεμιστά με λαχανικά, καπνιστό τυρί και speck
Υλικά:
100 γρ. πιπεριές κίτρινες (2 τεμ.)
50 γρ. speck
50 γρ. τυρί scamorza (σκαμόρζα)
100 γρ. πατάτες (2 μικρές)
50 γρ. μπρόκολο
1/2 κρεμμύδι ξερό μέτριο
1 τεμ. σκόρδο
1 αυγό
50 γρ. κολοκυθάκια (1/2 τεμ.)
450 γρ. φύλλο σφολιάτας (2 φύλλα)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
10 γρ. μαϊντανός (2 κλαδάκια)


Προτεινόμενες μερίδες: 16

Ετικέτες πατάτες συνταγές | αλάτι | συνταγή με speck | συνταγές με speck | τυρί scamorza (σκαμόρζα) συνταγή | Bar calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα.

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τη γέμιση σε ένα μπολ να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το καπνιστό τυρί και το speck κομμένα σε κύβους.

Ανοίγουμε τα φύλλα της σφολιάτας στην επιφάνεια εργασίας και με μια ρόδα τα κόβουμε σε 8 λωρίδες ίσου μεγέθους. Χτυπάμε ένα αυγό και βουρτσίζουμε ελαφρά τις άκρες από τις λωρίδες σφολιάτας και στη συνέχεια βάζουμε στην άκρη κάθε λωρίδας ένα κουταλάκι από τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει.

Ξεκινώντας από το σημείο όπου έχουμε βάλει τη γέμιση, αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ρολό τη σφολιάτα, πλαγιάζοντας ελαφρώς. Θα πρέπει στο τέλος να έχει πάρει τη μορφή κρουασάν, με τις άκρες πιο στενές και θα τις πιέσουμε κιόλας, για να κολλήσουν και τις γυρίζουμε προς το εσωτερικό.

Τοποθετούμε τα ρολά μας σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τα αλείφουμε με αυγό χτυπημένο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 12-15 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες198
Πρωτεΐνες ζωικές4,07 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,55 γρ.
Υδατάνθρακες15,2 γρ.
Λιπαρά13,03 γρ.
Σάκχαρα0,41 γρ.
Φυτικές ίνες0,28 γρ.