Εκτέλεση συνταγής
Επιλέγουμε τα λαχανικά μας όσο μπορούμε με τις ίδιες διαστάσεις, για να μπορούμε να τα κόψουμε σε φέτες περίπου στο ίδιο μέγεθος.
Κόβουμε τις μελιτζάνες και τις ντομάτες σε φέτες με πάχος περίπου μισό εκατοστό.
Αλευρώνουμε τις φέτες της μελιτζάνας, της περνάμε από το χτυπημένο αυγό και τις τηγανίζουμε γρήγορα σε καυτό λάδι για 2 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς τες κι από τις δύο πλευρές.
Σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα ξεκινάμε να συνθέσουμε τα mini “parmigiane” τοποθετώντας φέτες μελιτζάνας, φέτες ντομάτας και φέτες mozzarella. Εναλλάσσουμε τρεις φορές τα υλικά μας και πριν τοποθετήσουμε την τελευταία φέτα mozzarella αλατίζουμε τις ροδέλες ντομάτας.
Ψήνουμε στους 200°C για 6-7 λεπτά περίπου. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε χωρίς να αφήσουμε να κάψει 3 κουταλιές ελαιόλαδο με τα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα και το βγάζουμε από τη φωτιά αμέσως μόλις αρωματιστεί.
Βγάζουμε τα mini “parmigiane” από το φούρνο, τα ραντίζουμε με το αρωματικό λάδι βασιλικού και τα σερβίρουμε αμέσως.
Κόβουμε τις μελιτζάνες και τις ντομάτες σε φέτες με πάχος περίπου μισό εκατοστό.
Αλευρώνουμε τις φέτες της μελιτζάνας, της περνάμε από το χτυπημένο αυγό και τις τηγανίζουμε γρήγορα σε καυτό λάδι για 2 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς τες κι από τις δύο πλευρές.
Σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα ξεκινάμε να συνθέσουμε τα mini “parmigiane” τοποθετώντας φέτες μελιτζάνας, φέτες ντομάτας και φέτες mozzarella. Εναλλάσσουμε τρεις φορές τα υλικά μας και πριν τοποθετήσουμε την τελευταία φέτα mozzarella αλατίζουμε τις ροδέλες ντομάτας.
Ψήνουμε στους 200°C για 6-7 λεπτά περίπου. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε χωρίς να αφήσουμε να κάψει 3 κουταλιές ελαιόλαδο με τα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα και το βγάζουμε από τη φωτιά αμέσως μόλις αρωματιστεί.
Βγάζουμε τα mini “parmigiane” από το φούρνο, τα ραντίζουμε με το αρωματικό λάδι βασιλικού και τα σερβίρουμε αμέσως.