Mini “parmigiane” με μελιτζάνες και mozzarella

Εμφανίσεις: 2.969
Mini “parmigiane” με μελιτζάνες και mozzarella
Υλικά:
300 γρ. τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια)
300 γρ. ντομάτες φρέσκιες (2 μέτριες)
250 γρ. μελιτζάνες (1 μεγάλη ή 2 μέτριες)
1 αυγό
20 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις (για το αλεύρωμα)
2 πρέζες αλάτι
40 ml ελαιόλαδο
3 γρ. βασιλικός φρέσκος (3-4 φύλλα)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : σνακ μελιτζάνας: μελιτζάνες με μοτσαρέλα: καλοκαιρινές συνταγές | Sausage pie calories

Εκτέλεση συνταγής

Επιλέγουμε τα λαχανικά μας όσο μπορούμε με τις ίδιες διαστάσεις, για να μπορούμε να τα κόψουμε σε φέτες περίπου στο ίδιο μέγεθος.

Κόβουμε τις μελιτζάνες και τις ντομάτες σε φέτες με πάχος περίπου μισό εκατοστό.

Αλευρώνουμε τις φέτες της μελιτζάνας, της περνάμε από το χτυπημένο αυγό και τις τηγανίζουμε γρήγορα σε καυτό λάδι για 2 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς τες κι από τις δύο πλευρές.

Σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα ξεκινάμε να συνθέσουμε τα mini “parmigiane” τοποθετώντας φέτες μελιτζάνας, φέτες ντομάτας και φέτες mozzarella. Εναλλάσσουμε τρεις φορές τα υλικά μας και πριν τοποθετήσουμε την τελευταία φέτα mozzarella αλατίζουμε τις ροδέλες ντομάτας.

Ψήνουμε στους 200°C για 6-7 λεπτά περίπου. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε χωρίς να αφήσουμε να κάψει 3 κουταλιές ελαιόλαδο με τα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα και το βγάζουμε από τη φωτιά αμέσως μόλις αρωματιστεί.

Βγάζουμε τα mini “parmigiane” από το φούρνο, τα ραντίζουμε με το αρωματικό λάδι βασιλικού και τα σερβίρουμε αμέσως.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες339
Πρωτεΐνες ζωικές15,6 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,54 γρ.
Υδατάνθρακες9,11 γρ.
Λιπαρά25,92 γρ.
Σάκχαρα4,13 γρ.
Φυτικές ίνες1,76 γρ.