Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τα καρότα και το κρεμμύδι, τα ψιλοκόβουμε και τα τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το δεντρολίβανο.
Προσθέτουμε και το κριθάρι και αφήνουμε να ψηθούν λίγα λεπτά για να «δέσουν» οι γεύσεις. Στη συνέχεια, αλατίζουμε και καλύπτουμε με το γάλα και τον μισό ζωμό, ζεστό.
Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, προσθέτοντας περισσότερο ζωμό, αν χρειάζεται. Όταν έχει βράσει το κριθάρι, θα πρέπει να είναι πολύ μαλακό. Προσθέτουμε και το Parmigiano-Reggiano τριμμένο και αλατοπιπερώνουμε.
Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά. Ρίχνουμε το μείγμα του κριθαριού, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κουκουνάρι. Ψήνουμε στους 180°C για 15-20 λεπτά.
Σερβίρουμε την πίτα συνοδεύοντάς την με σαλάτα της αρεσκείας μας.
Προσθέτουμε και το κριθάρι και αφήνουμε να ψηθούν λίγα λεπτά για να «δέσουν» οι γεύσεις. Στη συνέχεια, αλατίζουμε και καλύπτουμε με το γάλα και τον μισό ζωμό, ζεστό.
Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, προσθέτοντας περισσότερο ζωμό, αν χρειάζεται. Όταν έχει βράσει το κριθάρι, θα πρέπει να είναι πολύ μαλακό. Προσθέτουμε και το Parmigiano-Reggiano τριμμένο και αλατοπιπερώνουμε.
Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά. Ρίχνουμε το μείγμα του κριθαριού, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κουκουνάρι. Ψήνουμε στους 180°C για 15-20 λεπτά.
Σερβίρουμε την πίτα συνοδεύοντάς την με σαλάτα της αρεσκείας μας.