Πίτα με κριθάρι, δεντρολίβανο και κουκουνάρι

Εμφανίσεις: 2.940
Πίτα με κριθάρι, δεντρολίβανο και κουκουνάρι
Υλικά:
250 γρ. πλιγούρι κριθαριού
20 γρ. φρυγανιά τριμμένη (1 κουτ. σούπας)
10 γρ. δεντρολίβανο (1 κλωναράκι)
80 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
500 ml ζωμός λαχανικών
300 ml γάλα φρέσκο πλήρες
30 γρ. κουκουνάρι
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
100 γρ. καρότα (2 τεμ.)
3 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
25 ml ελαιόλαδο (5 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες φρυγανιά τριμμένη | δεντρολίβανο | δεντρολίβανο συνταγή | συνταγές με φρυγανιά τριμμένη | συνταγή με αλάτι | Pariza calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τα καρότα και το κρεμμύδι, τα ψιλοκόβουμε και τα τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το δεντρολίβανο.

Προσθέτουμε και το κριθάρι και αφήνουμε να ψηθούν λίγα λεπτά για να «δέσουν» οι γεύσεις. Στη συνέχεια, αλατίζουμε και καλύπτουμε με το γάλα και τον μισό ζωμό, ζεστό.

Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, προσθέτοντας περισσότερο ζωμό, αν χρειάζεται. Όταν έχει βράσει το κριθάρι, θα πρέπει να είναι πολύ μαλακό. Προσθέτουμε και το Parmigiano-Reggiano τριμμένο και αλατοπιπερώνουμε.

Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά. Ρίχνουμε το μείγμα του κριθαριού, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κουκουνάρι. Ψήνουμε στους 180°C για 15-20 λεπτά.

Σερβίρουμε την πίτα συνοδεύοντάς την με σαλάτα της αρεσκείας μας.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες451
Πρωτεΐνες ζωικές9,18 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,52 γρ.
Υδατάνθρακες13,38 γρ.
Λιπαρά18,85 γρ.
Σάκχαρα7,84 γρ.
Φυτικές ίνες4,07 γρ.