Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε το βούτυρο μόνο να λιώσει και στη συνέχεια το αφαιρούμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά μπίρας, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και στη συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους χτυπημένους.
Κόβουμε τους χουρμάδες και τα καρύδια, τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το αλεύρι και προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική (αν δούμε πως η ζύμη έσφιξε πολύ και δουλεύεται δύσκολα, προσθέτουμε άλλα 10-20 ml ζεστό γάλα). Τέλος, βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ και την αφήνουμε να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου, σκεπασμένη με υγρή πετσέτα, για μισή ώρα τουλάχιστον.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα (10x26 cm), ζυμώνουμε μια φρατζόλα και τη βάζουμε στη φόρμα. Καλύπτουμε με υγρό πανί, προσέχοντας ώστε να μην ακουμπά τη ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ψήνουμε το ψωμί στο φούρνο στους 185°C για 35 λεπτά και κατόπιν αφήνουμε να κρυώσει πριν το βγάλουμε από τη φόρμα.
Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και το ραντίτσιο, τα κόβουμε σε φέτες και τα ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Κόβουμε σε φέτες το ψωμί, τις αλείφουμε με βούτυρο και τις ψήνουμε σε ένα ταψί για 1 λεπτό ανά πλευρά.
Στη συνέχεια τις βάζουμε στα πιάτα, γαρνίροντάς τες με τυρί crescenza και τη σαλάτα του ραντίτσιο, προσθέτοντας και σπόρους ροδιού.
Κόβουμε τους χουρμάδες και τα καρύδια, τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το αλεύρι και προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική (αν δούμε πως η ζύμη έσφιξε πολύ και δουλεύεται δύσκολα, προσθέτουμε άλλα 10-20 ml ζεστό γάλα). Τέλος, βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ και την αφήνουμε να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου, σκεπασμένη με υγρή πετσέτα, για μισή ώρα τουλάχιστον.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα (10x26 cm), ζυμώνουμε μια φρατζόλα και τη βάζουμε στη φόρμα. Καλύπτουμε με υγρό πανί, προσέχοντας ώστε να μην ακουμπά τη ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ψήνουμε το ψωμί στο φούρνο στους 185°C για 35 λεπτά και κατόπιν αφήνουμε να κρυώσει πριν το βγάλουμε από τη φόρμα.
Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και το ραντίτσιο, τα κόβουμε σε φέτες και τα ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Κόβουμε σε φέτες το ψωμί, τις αλείφουμε με βούτυρο και τις ψήνουμε σε ένα ταψί για 1 λεπτό ανά πλευρά.
Στη συνέχεια τις βάζουμε στα πιάτα, γαρνίροντάς τες με τυρί crescenza και τη σαλάτα του ραντίτσιο, προσθέτοντας και σπόρους ροδιού.