Γλυκό ψωμί με καρύδια και χουρμάδες, γαρνιρισμένο με ραντίτσιο και τυρί crescenza

Εμφανίσεις: 6.527
Γλυκό ψωμί με καρύδια και χουρμάδες, γαρνιρισμένο με ραντίτσιο και τυρί crescenza
Υλικά:
250 γρ. τυρί crescenza (κρεσένζα)
200 γρ. ραντίτσιο
150 γρ. χουρμάδες φρέσκοι
70 γρ. καρύδια
250 ml γάλα φρέσκο πλήρες
50 γρ. βούτυρο
600 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
2 κρόκοι αυγού
20 γρ. μαγιά ξηρή
1 ρόδι
300 γρ. ακτινίδια
3 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 8

Ετικέτες ακτινίδια | συνταγές με καρύδια | ραντίτσιο | συνταγές με αλάτι | αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις | Tortellini calories

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε το βούτυρο μόνο να λιώσει και στη συνέχεια το αφαιρούμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά μπίρας, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και στη συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους χτυπημένους.

Κόβουμε τους χουρμάδες και τα καρύδια, τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το αλεύρι και προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική (αν δούμε πως η ζύμη έσφιξε πολύ και δουλεύεται δύσκολα, προσθέτουμε άλλα 10-20 ml ζεστό γάλα). Τέλος, βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ και την αφήνουμε να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου, σκεπασμένη με υγρή πετσέτα, για μισή ώρα τουλάχιστον.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα (10x26 cm), ζυμώνουμε μια φρατζόλα και τη βάζουμε στη φόρμα. Καλύπτουμε με υγρό πανί, προσέχοντας ώστε να μην ακουμπά τη ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Ψήνουμε το ψωμί στο φούρνο στους 185°C για 35 λεπτά και κατόπιν αφήνουμε να κρυώσει πριν το βγάλουμε από τη φόρμα.

Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και το ραντίτσιο, τα κόβουμε σε φέτες και τα ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Κόβουμε σε φέτες το ψωμί, τις αλείφουμε με βούτυρο και τις ψήνουμε σε ένα ταψί για 1 λεπτό ανά πλευρά.

Στη συνέχεια τις βάζουμε στα πιάτα, γαρνίροντάς τες με τυρί crescenza και τη σαλάτα του ραντίτσιο, προσθέτοντας και σπόρους ροδιού.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες579
Πρωτεΐνες ζωικές6,91 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές10,38 γρ.
Υδατάνθρακες66,51 γρ.
Λιπαρά23,19 γρ.
Σάκχαρα6 γρ.
Φυτικές ίνες3,73 γρ.