Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό, χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε. Τις βράζουμε για μισή ώρα τουλάχιστον (καλό θα είναι οι πατάτες να είναι σχετικά μικρές και ισομεγέθεις, για να χρειάζονται ίδιο χρόνο βρασμού όλες). Μόλις βράσουν, τις αφήνουμε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις κάνουμε πουρέ με ένα πιρούνι ή με το ειδικό μηχάνημα.
Λιώνουμε τη μαγιά σε λίγο ζεστό νερό. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και ρίχνουμε τις πατάτες πουρέ, τη λιωμένη μαγιά και μία πρέζα αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιογενές. Πλάθουμε τη ζύμη μας στρογγυλή και απλωμένη, χαράσσουμε στη μέση ένα σταυρό και την αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες περίπου, καλυμμένη με μια πάνινη πετσέτα κουζίνας.
Με τις παλάμες μας λαδώνουμε ένα ταψί καλά και βάζουμε τη ζύμη μας όταν έχει φουσκώσει.
Καλύπτουμε την επιφάνεια με ελιές και ντοματίνια, πιέζοντάς τα καλά στη ζύμη, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε μία πρέζα ρίγανη και το χοντρό αλάτι.
Ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει. Σερβίρουμε τη focaccia ζεστή.
Λιώνουμε τη μαγιά σε λίγο ζεστό νερό. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και ρίχνουμε τις πατάτες πουρέ, τη λιωμένη μαγιά και μία πρέζα αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιογενές. Πλάθουμε τη ζύμη μας στρογγυλή και απλωμένη, χαράσσουμε στη μέση ένα σταυρό και την αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες περίπου, καλυμμένη με μια πάνινη πετσέτα κουζίνας.
Με τις παλάμες μας λαδώνουμε ένα ταψί καλά και βάζουμε τη ζύμη μας όταν έχει φουσκώσει.
Καλύπτουμε την επιφάνεια με ελιές και ντοματίνια, πιέζοντάς τα καλά στη ζύμη, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε μία πρέζα ρίγανη και το χοντρό αλάτι.
Ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει. Σερβίρουμε τη focaccia ζεστή.