Focaccia Απουλίας

Εμφανίσεις: 7.522
Focaccia Απουλίας
Υλικά για τη ζύμη:
200 γρ. πατάτες (1 τεμ.)
500 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
25 γρ. μαγιά νωπή
1 πρέζα αλάτι
20 ml ελαιόλαδο (4 κουτ. σούπας)

Υλικά για τη γέμιση:
150 γρ. ντοματίνια (10 τεμ.)
80 γρ. ελιές πράσινες
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
5 γρ. αλάτι χοντρό
1 πρέζα ρίγανη


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες μαγιά νωπή συνταγές | συνταγές με αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις | πατάτες συνταγές | μαγιά νωπή συνταγές | συνταγή με πατάτες | Piglet calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό, χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε. Τις βράζουμε για μισή ώρα τουλάχιστον (καλό θα είναι οι πατάτες να είναι σχετικά μικρές και ισομεγέθεις, για να χρειάζονται ίδιο χρόνο βρασμού όλες). Μόλις βράσουν, τις αφήνουμε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις κάνουμε πουρέ με ένα πιρούνι ή με το ειδικό μηχάνημα.

Λιώνουμε τη μαγιά σε λίγο ζεστό νερό. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και ρίχνουμε τις πατάτες πουρέ, τη λιωμένη μαγιά και μία πρέζα αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιογενές. Πλάθουμε τη ζύμη μας στρογγυλή και απλωμένη, χαράσσουμε στη μέση ένα σταυρό και την αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες περίπου, καλυμμένη με μια πάνινη πετσέτα κουζίνας.

Με τις παλάμες μας λαδώνουμε ένα ταψί καλά και βάζουμε τη ζύμη μας όταν έχει φουσκώσει.

Καλύπτουμε την επιφάνεια με ελιές και ντοματίνια, πιέζοντάς τα καλά στη ζύμη, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε μία πρέζα ρίγανη και το χοντρό αλάτι.

Ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει. Σερβίρουμε τη focaccia ζεστή.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες404
Πρωτεΐνες φυτικές10,11 γρ.
Υδατάνθρακες70,57 γρ.
Λιπαρά7,83 γρ.
Σάκχαρα1,28 γρ.
Φυτικές ίνες3,67 γρ.