Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό, χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε. Τις βράζουμε για μισή ώρα τουλάχιστον (καλό θα είναι οι πατάτες να είναι σχετικά μικρές και ισομεγέθεις, για να χρειάζονται ίδιο χρόνο βρασμού όλες). Μόλις βράσουν, τις αφήνουμε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις κάνουμε πουρέ με ένα πιρούνι ή με το ειδικό μηχάνημα.
Διαλύουμε τη μαγιά σε 320 ml νερό και την αφήνουμε λίγο να σταθεί.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τον πουρέ της πατάτας, 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, λίγο πιπέρι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε σιγά σιγά και το διάλυμα της μαγιάς με το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο και ελαστικό. Στη συνέχεια, αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί για 2 ώρες τουλάχιστον σκεπασμένη με πάνινη πετσέτα κουζίνας, ώστε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Έπειτα από 2 ώρες, παίρνουμε τη μισή ζύμη και την ανοίγουμε σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί διαμέτρου 26 εκατοστών. Ρίχνουμε στην επιφάνειά της τη mozzarella σε φέτες, αλάτι, πιπέρι και κλείνουμε με την υπόλοιπη ζύμη, αφού την ανοίξουμε πρώτα στο ίδιο μέγεθος και σφραγίζουμε τις άκρες πολύ καλά.
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε λίγο νερό, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι, τα χτυπάμε με ένα πιρούνι και με το μείγμα αυτό αλείφουμε την επιφάνεια της φοκάκια. Την αφήνουμε άλλες 2 ώρες ώστε να διπλασιαστεί πάλι σε όγκο. Στη συνέχεια, παίρνουμε τα μανιτάρια, τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε στην επιφάνεια της focaccia, πατώντας τα ώστε να μπουν αρκετά μέσα στη ζύμη.
Βάζουμε τη focaccia στο φούρνο και ψήνουμε στους 270°C για 35 λεπτά και τη σερβίρουμε ζεστή.
Διαλύουμε τη μαγιά σε 320 ml νερό και την αφήνουμε λίγο να σταθεί.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τον πουρέ της πατάτας, 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, λίγο πιπέρι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε σιγά σιγά και το διάλυμα της μαγιάς με το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο και ελαστικό. Στη συνέχεια, αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί για 2 ώρες τουλάχιστον σκεπασμένη με πάνινη πετσέτα κουζίνας, ώστε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Έπειτα από 2 ώρες, παίρνουμε τη μισή ζύμη και την ανοίγουμε σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί διαμέτρου 26 εκατοστών. Ρίχνουμε στην επιφάνειά της τη mozzarella σε φέτες, αλάτι, πιπέρι και κλείνουμε με την υπόλοιπη ζύμη, αφού την ανοίξουμε πρώτα στο ίδιο μέγεθος και σφραγίζουμε τις άκρες πολύ καλά.
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε λίγο νερό, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι, τα χτυπάμε με ένα πιρούνι και με το μείγμα αυτό αλείφουμε την επιφάνεια της φοκάκια. Την αφήνουμε άλλες 2 ώρες ώστε να διπλασιαστεί πάλι σε όγκο. Στη συνέχεια, παίρνουμε τα μανιτάρια, τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε στην επιφάνεια της focaccia, πατώντας τα ώστε να μπουν αρκετά μέσα στη ζύμη.
Βάζουμε τη focaccia στο φούρνο και ψήνουμε στους 270°C για 35 λεπτά και τη σερβίρουμε ζεστή.