Αλμυρό κέικ με ζαμπόν, τυρί, ντομάτα και πατάτα

Εμφανίσεις: 18.378
Αλμυρό κέικ με ζαμπόν, τυρί, ντομάτα και πατάτα
Υλικά :
50 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
100 γρ. ζαμπόν
150 γρ. τυρί emmental (έμενταλ)
100 ml γάλα φρέσκο πλήρες
70 γρ. ντομάτες φρέσκιες (1 μέτρια)
50 γρ. πατάτες (1 μικρή)
100 ml ηλιέλαιο
3 αυγά
180 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα πιπέρι μαύρο


Προτεινόμενες μερίδες: 10

Ετικέτες συνταγή με τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) | τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) | αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις | ζαμπόν συνταγές | πατάτες | Potato chips calories

Εκτέλεση συνταγής

Με το φτερό του μίξερ χτυπάμε το λάδι με τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και συμπληρώνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, αφού πρώτα το έχουμε κοσκινίσει. Ρίχνουμε και το μπέικιν πάουντερ και με μια μαρίζ ανακατεύουμε το μείγμα.

Προσθέτουμε τo ζαμπόν, το τυρί, την ντομάτα κομμένη σε φέτες, την πατάτα κομμένη julienne και αλατοπιπερώνουμε. Τέλος, ρίχνουμε το μείγμα σε ό,τι φόρμα διαθέτουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους  175°C για 40 λεπτά.

Μόλις ψηθεί, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε σε φέτες. Για να το διατηρήσουμε μαλακό και αφράτο, το τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και το φυλάμε στο ψυγείο.

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες298
Πρωτεΐνες ζωικές14,81 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,96 γρ.
Υδατάνθρακες15,67 γρ.
Λιπαρά20,63 γρ.
Σάκχαρα0,87 γρ.
Φυτικές ίνες0,6 γρ.