Πολίτικο κιουνεφέ ατομικό

Εμφανίσεις: 11.742
Πολίτικο κιουνεφέ ατομικό
Υλικά για τα κιουνεφέ:
50 γρ. βούτυρο φυτικό
80 γρ. τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια)
100 γρ. φύλλο καταΐφι

Υλικά για το σιρόπι:
80 ml νερό
5 ml χυμός λεμονιού φρέσκος (1/4 λεμόνι)
100 γρ. ζάχαρη


Προτεινόμενες μερίδες: 2

Ετικέτες βούτυρο φυτικό | συνταγές με τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια) | φύλλο καταΐφι συνταγές | χυμός λεμονιού φρέσκος | βούτυρο φυτικό συνταγές | Souvlaki calories

Εκτέλεση συνταγής

Παίρνουμε δύο ρηχά φορμάκια φορμάκι, το βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε στον πυθμένα του λίγο φύλλο κανταΐφι και το βουτυρώνουμε. Βάζουμε και στην περίμετρο φύλλο, αφήνοντας το μισό να μένει απ’ έξω. Στη συνέχεια γεμίζουμε με την τριμμένη mozzarella και γυρίζουμε προς τα μέσα το φύλλο που κρέμεται, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια. Με το πινέλο βουτυρώνουμε πολύ καλά το κανταΐφι και ψήνουμε στους 180°C για μισή ώρα.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζοντας τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι να βράσουν και το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να ψηθεί το γλυκό. Μόλις βγάλουμε το κιουνεφέ από το φούρνο, το σιροπιάζουμε με το σιρόπι που έχει κρυώσει στο μεταξύ.

Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με παγωτό καϊμάκι και ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης.

Tip:

Μπορούμε να φτιάξουμε και την τούρτα κιουνεφέ, χρησιμοποιώντας μία φόρμα 26 εκ. και τριπλασιάζοντας τα υλικά μας.

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες635
Πρωτεΐνες ζωικές7,48 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές4,65 γρ.
Υδατάνθρακες82,67 γρ.
Λιπαρά28,8 γρ.
Σάκχαρα52,57 γρ.