Εκτέλεση συνταγής
Παίρνουμε δύο ρηχά φορμάκια φορμάκι, το βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε στον πυθμένα του λίγο φύλλο κανταΐφι και το βουτυρώνουμε. Βάζουμε και στην περίμετρο φύλλο, αφήνοντας το μισό να μένει απ’ έξω. Στη συνέχεια γεμίζουμε με την τριμμένη mozzarella και γυρίζουμε προς τα μέσα το φύλλο που κρέμεται, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια. Με το πινέλο βουτυρώνουμε πολύ καλά το κανταΐφι και ψήνουμε στους 180°C για μισή ώρα.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζοντας τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι να βράσουν και το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να ψηθεί το γλυκό. Μόλις βγάλουμε το κιουνεφέ από το φούρνο, το σιροπιάζουμε με το σιρόπι που έχει κρυώσει στο μεταξύ.
Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με παγωτό καϊμάκι και ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης.
Tip:
Μπορούμε να φτιάξουμε και την τούρτα κιουνεφέ, χρησιμοποιώντας μία φόρμα 26 εκ. και τριπλασιάζοντας τα υλικά μας.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζοντας τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι να βράσουν και το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να ψηθεί το γλυκό. Μόλις βγάλουμε το κιουνεφέ από το φούρνο, το σιροπιάζουμε με το σιρόπι που έχει κρυώσει στο μεταξύ.
Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με παγωτό καϊμάκι και ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης.

Μπορούμε να φτιάξουμε και την τούρτα κιουνεφέ, χρησιμοποιώντας μία φόρμα 26 εκ. και τριπλασιάζοντας τα υλικά μας.