Pudding ρυζιού με σάλτσα μήλου

Εμφανίσεις: 4.069
Pudding ρυζιού με σάλτσα μήλου
Υλικά:
25 ml ρούμι μαύρο (1 σφηνάκι)
4 μήλα (μέτρια)
250 γρ. ρύζι βιολογικό
500 ml γάλα φρέσκο πλήρες
50 γρ. βούτυρο
2 αυγά
1 βανίλια
150 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
3 γρ. μπέικιν πάουντερ (1/2 κουτ. γλυκού)


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες συνταγές με αυγά | ρούμι μαύρο | συνταγή με βανίλια | συνταγή με γάλα φρέσκο πλήρες | συνταγές με ρούμι μαύρο | Pepper calories

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα, το σκεπάζουμε με το γάλα και βράζουμε μέχρι να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη (αφήνοντας λίγη για να πασπαλίσουμε τη φόρμα) και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε το σκεύος από την εστία και απλώνουμε το μείγμα σε ένα πιάτο, σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει.

Στο μεταξύ, ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα σοτάρουμε για λίγο με το βούτυρο (αφήνοντας λίγο για το βουτύρωμα της φόρμας) σε ένα τηγάνι και σβήνουμε με το ρούμι. Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός.

Παίρνουμε το ρύζι, που στο μεταξύ έχει κρυώσει και προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, το μπέικιν πάουντερ και τον μισό πουρέ των μήλων. Με το σύρμα χτυπάμε τα ασπράδια με μία πρέζα αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα και την πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη που κρατήσαμε προηγουμένως και ρίχνουμε το μείγμα του ρυζιού. Ψήνουμε στο φούρνο σε μπεν μαρί στους 175°C για 45 λεπτά.

Μόλις ψηθεί, βγάζουμε το ρudding από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το βάζουμε στο ψυγείο.

Το σερβίρουμε γαρνίροντας με τον υπόλοιπο πουρέ των μήλων πασπαλισμένο με τη ζάχαρη άχνη ή κανέλα.

Tip:
Για να δώσουμε περισσότερη γεύση στο pudding μπορούμε να προσθέσουμε μαζί με τα άλλα συστατικά και 30 γρ. σταφίδες και 60 γρ. κουκουνάρια, αφού τα ψήσουμε λίγο σε ένα τηγάνι και τα χοντροκόψουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες437
Πρωτεΐνες ζωικές4,91 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές3,13 γρ.
Υδατάνθρακες75,41 γρ.
Λιπαρά12,4 γρ.
Σάκχαρα40,02 γρ.
Φυτικές ίνες2,99 γρ.