Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα, το σκεπάζουμε με το γάλα και βράζουμε μέχρι να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη (αφήνοντας λίγη για να πασπαλίσουμε τη φόρμα) και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε το σκεύος από την εστία και απλώνουμε το μείγμα σε ένα πιάτο, σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μεταξύ, ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα σοτάρουμε για λίγο με το βούτυρο (αφήνοντας λίγο για το βουτύρωμα της φόρμας) σε ένα τηγάνι και σβήνουμε με το ρούμι. Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός.
Παίρνουμε το ρύζι, που στο μεταξύ έχει κρυώσει και προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, το μπέικιν πάουντερ και τον μισό πουρέ των μήλων. Με το σύρμα χτυπάμε τα ασπράδια με μία πρέζα αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα και την πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη που κρατήσαμε προηγουμένως και ρίχνουμε το μείγμα του ρυζιού. Ψήνουμε στο φούρνο σε μπεν μαρί στους 175°C για 45 λεπτά.
Μόλις ψηθεί, βγάζουμε το ρudding από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το βάζουμε στο ψυγείο.
Το σερβίρουμε γαρνίροντας με τον υπόλοιπο πουρέ των μήλων πασπαλισμένο με τη ζάχαρη άχνη ή κανέλα.
Tip:
Για να δώσουμε περισσότερη γεύση στο pudding μπορούμε να προσθέσουμε μαζί με τα άλλα συστατικά και 30 γρ. σταφίδες και 60 γρ. κουκουνάρια, αφού τα ψήσουμε λίγο σε ένα τηγάνι και τα χοντροκόψουμε.
Στο μεταξύ, ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα σοτάρουμε για λίγο με το βούτυρο (αφήνοντας λίγο για το βουτύρωμα της φόρμας) σε ένα τηγάνι και σβήνουμε με το ρούμι. Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός.
Παίρνουμε το ρύζι, που στο μεταξύ έχει κρυώσει και προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, το μπέικιν πάουντερ και τον μισό πουρέ των μήλων. Με το σύρμα χτυπάμε τα ασπράδια με μία πρέζα αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα και την πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη που κρατήσαμε προηγουμένως και ρίχνουμε το μείγμα του ρυζιού. Ψήνουμε στο φούρνο σε μπεν μαρί στους 175°C για 45 λεπτά.
Μόλις ψηθεί, βγάζουμε το ρudding από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το βάζουμε στο ψυγείο.
Το σερβίρουμε γαρνίροντας με τον υπόλοιπο πουρέ των μήλων πασπαλισμένο με τη ζάχαρη άχνη ή κανέλα.

Για να δώσουμε περισσότερη γεύση στο pudding μπορούμε να προσθέσουμε μαζί με τα άλλα συστατικά και 30 γρ. σταφίδες και 60 γρ. κουκουνάρια, αφού τα ψήσουμε λίγο σε ένα τηγάνι και τα χοντροκόψουμε.