Χαλβάς σιμιγδαλένιος πολίτικος

Εμφανίσεις: 9.882
Χαλβάς σιμιγδαλένιος πολίτικος
Υλικά:
5 γρ. γαρίφαλο σε σκόνη (1/2 κουτ. γλυκού)
1,25 λίτρο νερό (5 ποτήρια)
5 γρ. ξύσμα λεμονιού (ξύσμα από 1/2 λεμόνι)
100 γρ. καρύδια (ψιλοκομμένα)
10 γρ. κουκουνάρι
30 γρ. σταφίδες ξανθές
500 γρ. ζάχαρη (2 ποτήρια)
40 γρ. μέλι (1 κουτ. σούπας)
500 γρ. σιμιγδάλι χονδρό (2 ποτήρια)
250 ml ελαιόλαδο (1 ποτήρι)
5 πρέζες κανέλλα (σκόνη) (1 κουτ. γλυκού)


Προτεινόμενες μερίδες: 12

Ετικέτες : πολίτικες συνταγές: σιμιγδάλι: χαλβάς σπιτικός

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει το νερό μαζί με το μέλι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και το ξύσμα λεμονιού, μέχρι να γίνουν ένα ελαφρύ σιρόπι.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνέχεια με μια κουτάλα. Προσθέτουμε τα καρύδια χοντροκομμένα, τα κουκουνάρια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε.

Μόλις ξανθύνει το μείγμα μας, προσθέτουμε σιγά-σιγά το σιρόπι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι ο χαλβάς να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Βγάζουμε την κατσαρόλα από την εστία και τη σκεπάζουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα στρογγυλή για κέικ, αφού πρώτα τη λαδώσουμε. Αφήνουμε το χαλβά για μισή ώρα να σταθεί και στη συνέχεια τον ξεφορμάρουμε. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα και αμύγδαλα κομμένα σε φλούδες.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες586
Πρωτεΐνες φυτικές1,22 γρ.
Υδατάνθρακες47,17 γρ.
Λιπαρά26,98 γρ.
Σάκχαρα46,61 γρ.
Φυτικές ίνες0,09 γρ.