Εκτέλεση συνταγής
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει το νερό μαζί με το μέλι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και το ξύσμα λεμονιού, μέχρι να γίνουν ένα ελαφρύ σιρόπι.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνέχεια με μια κουτάλα. Προσθέτουμε τα καρύδια χοντροκομμένα, τα κουκουνάρια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
Μόλις ξανθύνει το μείγμα μας, προσθέτουμε σιγά-σιγά το σιρόπι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι ο χαλβάς να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από την εστία και τη σκεπάζουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα στρογγυλή για κέικ, αφού πρώτα τη λαδώσουμε. Αφήνουμε το χαλβά για μισή ώρα να σταθεί και στη συνέχεια τον ξεφορμάρουμε. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα και αμύγδαλα κομμένα σε φλούδες.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνέχεια με μια κουτάλα. Προσθέτουμε τα καρύδια χοντροκομμένα, τα κουκουνάρια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
Μόλις ξανθύνει το μείγμα μας, προσθέτουμε σιγά-σιγά το σιρόπι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι ο χαλβάς να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από την εστία και τη σκεπάζουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα στρογγυλή για κέικ, αφού πρώτα τη λαδώσουμε. Αφήνουμε το χαλβά για μισή ώρα να σταθεί και στη συνέχεια τον ξεφορμάρουμε. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα και αμύγδαλα κομμένα σε φλούδες.