Panna cotta με γιαούρτι και σάλτσα φράουλας

Εμφανίσεις: 1.895
Panna cotta με γιαούρτι και σάλτσα φράουλας
Υλικά:
5 γρ. ξύσμα λεμονιού
40 ml χυμός λεμονιού φρέσκος
200 γρ. γιαούρτι πλήρες
250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
8 γρ. φύλλα ζελατίνης
80 γρ. μέλι
200 γρ. φράουλες


Προτεινόμενες μερίδες: 8

Ετικέτες χυμός λεμονιού φρέσκος συνταγές | κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά | συνταγές με ξύσμα λεμονιού | μέλι | συνταγή με φράουλες

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνουμε την κρέμα και σβήνουμε τη φωτιά λίγο πριν βράσει, παράλληλα έχουμε βάλει τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν.  Αφού τα Στραγγίζουμε τα βάζουμε μαζί με το μισό μέλι στην κρέμα να λιώσουν προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα και το βάζουμε ψυγείο για πέντε ώρες. Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και τις κόβουμε κυβάκια. Τις ανακατεύουμε με το μέλι και το χυμό λεμονιού μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά. Σερβίρουμε με τις φράουλες από πάνω.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες151
Πρωτεΐνες ζωικές2,33 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,17 γρ.
Υδατάνθρακες12,03 γρ.
Λιπαρά13,21 γρ.
Σάκχαρα8,88 γρ.
Φυτικές ίνες0,05 γρ.