Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τις φράουλες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε τις ζαχαρωμένες φράουλες και το λευκό ρούμι ώστε να γίνουν φλαμπέ.
Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό, τη στύβουμε και την προσθέτουμε στις φράουλες, ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπλέντερ και το χτυπάμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Στη συνέχεια, βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά.
Λιώνουμε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί και την αδειάζουμε σε 20 χάρτινα φορμάκια για μάφινς, γεμίζοντάς τα μέχρι πάνω και μετά αδειάζουμε τη σοκολάτα από το κέντρο, ώστε να σχηματιστεί κοιλότητα. Τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν ώσπου να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
Όταν παγώσουν, αφαιρούμε προσεκτικά τα φορμάκια και τα γεμίζουμε με τη μους της φράουλας που έχουμε στο ψυγείο.
Διακοσμούμε με λίγη σοκολάτα που έχουμε κρατήσει ζεστή, σε λεπτές λωρίδες και βάζουμε τα μους στο ψυγείο ώσπου να κρυώσουν.
Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό, τη στύβουμε και την προσθέτουμε στις φράουλες, ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπλέντερ και το χτυπάμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Στη συνέχεια, βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά.
Λιώνουμε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί και την αδειάζουμε σε 20 χάρτινα φορμάκια για μάφινς, γεμίζοντάς τα μέχρι πάνω και μετά αδειάζουμε τη σοκολάτα από το κέντρο, ώστε να σχηματιστεί κοιλότητα. Τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν ώσπου να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
Όταν παγώσουν, αφαιρούμε προσεκτικά τα φορμάκια και τα γεμίζουμε με τη μους της φράουλας που έχουμε στο ψυγείο.
Διακοσμούμε με λίγη σοκολάτα που έχουμε κρατήσει ζεστή, σε λεπτές λωρίδες και βάζουμε τα μους στο ψυγείο ώσπου να κρυώσουν.