Μους φράουλας και σοκολάτας

Εμφανίσεις: 4.766
Μους φράουλας και σοκολάτας
Υλικά για τη βάση:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Υλικά για τη μους φράουλας:
20 ml ρούμι λευκό
280 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
60 γρ. ζάχαρη
5 γρ. φύλλα ζελατίνης
150 γρ. φράουλες


Προτεινόμενες μερίδες: 10

Ετικέτες σοκολάτα κουβερτούρα συνταγές | σοκολάτα κουβερτούρα συνταγές | σοκολάτα κουβερτούρα | σοκολάτα κουβερτούρα | ρούμι λευκό

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τις φράουλες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε τις ζαχαρωμένες φράουλες και το λευκό ρούμι ώστε να γίνουν φλαμπέ.

Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό, τη στύβουμε και την προσθέτουμε στις φράουλες, ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπλέντερ και το χτυπάμε.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Στη συνέχεια, βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά.

Λιώνουμε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί και την αδειάζουμε σε 20 χάρτινα φορμάκια για μάφινς, γεμίζοντάς τα μέχρι πάνω και μετά αδειάζουμε τη σοκολάτα από το κέντρο, ώστε να σχηματιστεί κοιλότητα. Τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν ώσπου να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.

Όταν παγώσουν, αφαιρούμε προσεκτικά τα φορμάκια και τα γεμίζουμε με τη μους της φράουλας που έχουμε στο ψυγείο.

Διακοσμούμε με λίγη σοκολάτα που έχουμε κρατήσει ζεστή, σε λεπτές λωρίδες και βάζουμε τα μους στο ψυγείο ώσπου να κρυώσουν.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες231
Πρωτεΐνες ζωικές0,65 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,14 γρ.
Υδατάνθρακες20,32 γρ.
Λιπαρά16,29 γρ.
Σάκχαρα15,52 γρ.
Φυτικές ίνες1,52 γρ.