Pavlova γεμιστή με παγωτό lemon pie και μαριναρισμένες φράουλες

Εμφανίσεις: 2.408
Pavlova γεμιστή με παγωτό lemon pie και μαριναρισμένες φράουλες
Υλικά για τη μαρέγκα:
100 γρ. ασπράδια αυγού (περίπου από 6 αυγά)
200 γρ. ζάχαρη (κρυσταλλική)

Υλικά για το γαρνίρισμα:
500 γρ. παγωτό lemon pie Carte d
15 ml χυμός λεμονιού φρέσκος (από 1 λεμόνι)
40 γρ. μέλι (1 κουτ. σούπας)
200 γρ. φράουλες
3 γρ. δυόσμος (μερικά φρέσκα φύλλα)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : μαρινάρισμα: φράουλες: πάβλοβα με παγωτό | Yogurt dessert calories

Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάζουμε τη μαρέγκα χτυπώντας μαζί σε μια ανοιξείδωτη μπασίνα τα ασπράδια με τη ζάχαρη, σε ένα ζεστό μπεν μαρί, ώστε να λιώσει η ζάχαρηbκαι να δέσει με τα ασπράδια.

Όταν ζεσταθεί το μείγμα της μαρέγκας, το βγάζουμε από το μπεν μαρί και το ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα για 6-7 λεπτά. (Αν θέλουμε, λίγο πριν κλείσουμε το μίξερ, μπορούμε να προσθέτουμε και 2-3 σταγόνες άρωμα βιολέτας).

Με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής ή με ένα κουτάλι δημιουργούμε τις μαρέγκες μας σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ψήνουμε στους 120°C για 2 ώρες τουλάχιστον.

Κόβουμε τις πλυμένες φράουλες στα τέσσερα, τις ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολάκι μαζί με τον χυμό λεμονιού, το μέλι και τον δυόσμο ψιλοκομμένο και τις αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τις μαρέγκες και τις γεμίζουμε με παγωτό lemon pie χρησιμοποιώντας κουτάλι ή scoop παγωτού.

Τέλος, βάζουμε πάνω από το παγωτό τις μαριναρισμένες φράουλες και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες569
Πρωτεΐνες ζωικές2,73 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,36 γρ.
Υδατάνθρακες64,6 γρ.
Λιπαρά0,04 γρ.
Σάκχαρα60,6 γρ.
Φυτικές ίνες0,02 γρ.