Εκτέλεση συνταγής
Όταν ζεσταθεί το μείγμα της μαρέγκας, το βγάζουμε από το μπεν μαρί και το ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα για 6-7 λεπτά. (Αν θέλουμε, λίγο πριν κλείσουμε το μίξερ, μπορούμε να προσθέτουμε και 2-3 σταγόνες άρωμα βιολέτας).
Με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής ή με ένα κουτάλι δημιουργούμε τις μαρέγκες μας σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ψήνουμε στους 120°C για 2 ώρες τουλάχιστον.
Κόβουμε τις πλυμένες φράουλες στα τέσσερα, τις ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολάκι μαζί με τον χυμό λεμονιού, το μέλι και τον δυόσμο ψιλοκομμένο και τις αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τις μαρέγκες και τις γεμίζουμε με παγωτό lemon pie χρησιμοποιώντας κουτάλι ή scoop παγωτού.
Τέλος, βάζουμε πάνω από το παγωτό τις μαριναρισμένες φράουλες και σερβίρουμε.