Τούρτα banoffee

Εμφανίσεις: 5.650
Τούρτα banoffee
Υλικά:
350 γρ. μπισκότα digestive
2 τεμ. μπανάνες
400 γρ. γάλα ζαχαρούχο
10 ml χυμός λεμονιού φρέσκος (από 1 λεμόνι)
5 γρ. καφές espresso (2 πρέζες)
160 γρ. βούτυρο
200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά


Προτεινόμενες μερίδες: 8

Ετικέτες συνταγή με μπισκότα digestive | μπισκότα digestive συνταγές | καφές espresso συνταγές | μπανάνες | καφές espresso | Cabbage calories

Εκτέλεση συνταγής

Τρίβουμε τα μπισκότα σε σκόνη και τα ανακατεύουμε καλά με το βούτυρο λιωμένο. Απλώνουμε το μείγμα μέσα σε στρογγυλή φόρμα 22 εκ. ή της προτίμησής μας και πατάμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια βάση χωρίς κενά. Στη συνέχεια, τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα που έχουμε βάλει νερό, βάζουμε την κονσέρβα του γάλακτος να βράσει σε σιγανή φωτιά για 2,5 ώρες, για να μειωθεί η ποσότητά του στο μισό και να καραμελώσει. Αφήνουμε να κρυώσει, ανοίγουμε την κονσέρβα και απλώνουμε την καραμέλα του γάλακτος στη βάση του γλυκού που έχουμε φτιάξει. Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες, τις βρέχουμε με το χυμό λεμονιού και τις προσθέτουμε πάνω από την καραμέλα. Τέλος, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει μαζί με τον καφέ και γαρνίρουμε με το μείγμα την τούρτα.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες544
Πρωτεΐνες ζωικές5,09 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,55 γρ.
Υδατάνθρακες26,07 γρ.
Λιπαρά34,59 γρ.
Σάκχαρα38,25 γρ.
Φυτικές ίνες1,3 γρ.