Εκτέλεση συνταγής
Έχουμε ετοιμάσει την pasta choux και έχουμε ψήσει τα σουδάκια μας για το προφιτερόλ, τα τρυπάμε με τη μύτη του κορνέ και τα κρατάμε στην άκρη.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφιχτή και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί μαζί με τη μισή ποσότητα ζάχαρης. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άλλη μισή ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι και τη βανίλια και στη συνέχεια το ρίχνουμε όλο μαζί στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει, να δέσει και να κοχλάζει.
Στη συνέχεια, κρατάμε τη μισή ποσότητα της κρέμας για να γεμίσουμε τα σουδάκια. Με την άλλη μισή φτιάχνουμε τη σος για το προφιτερόλ, ανακατεύοντάς την όσο είναι ζεστή, με την κουβερτούρα, το κακάο και το γάλα και την αφήνουμε στην άκρη.
Γεμίζουμε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με την κρέμα που έχουμε κρατήσει, γεμίζουμε τα σουδάκια μας που έχουμε στην άκρη και τα στήνουμε σε μια πιατέλα με μορφή πυραμίδας, χρησιμοποιώντας λίγη κρέμα γάλακτος που χτυπήσαμε νωρίτερα για το γαρνίρισμα, σαν κόλλα. Τέλος, περιχύνουμε το προφιτερόλ με τη σος σοκολάτας και γαρνίρουμε με την υπόλοιπη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και σερβίρουμε.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφιχτή και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί μαζί με τη μισή ποσότητα ζάχαρης. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άλλη μισή ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι και τη βανίλια και στη συνέχεια το ρίχνουμε όλο μαζί στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει, να δέσει και να κοχλάζει.
Στη συνέχεια, κρατάμε τη μισή ποσότητα της κρέμας για να γεμίσουμε τα σουδάκια. Με την άλλη μισή φτιάχνουμε τη σος για το προφιτερόλ, ανακατεύοντάς την όσο είναι ζεστή, με την κουβερτούρα, το κακάο και το γάλα και την αφήνουμε στην άκρη.
Γεμίζουμε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με την κρέμα που έχουμε κρατήσει, γεμίζουμε τα σουδάκια μας που έχουμε στην άκρη και τα στήνουμε σε μια πιατέλα με μορφή πυραμίδας, χρησιμοποιώντας λίγη κρέμα γάλακτος που χτυπήσαμε νωρίτερα για το γαρνίρισμα, σαν κόλλα. Τέλος, περιχύνουμε το προφιτερόλ με τη σος σοκολάτας και γαρνίρουμε με την υπόλοιπη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και σερβίρουμε.