Εκτέλεση συνταγής
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και περιμένουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και χαμηλώνουμε την εστία μας στο μισό, ανακατεύοντας συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά όταν έχει πήξει το μείγμα μας και κολλάει στον πυθμένα της (θα πρέπει να κάνει το κλασικό θόρυβο σαν να ξεκολλάει κάτι).
Τέλος, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά στο μείγμα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αν θέλουμε, σ’ αυτό το στάδιο μπορούμε το χτύπημα να το κάνουμε στο μπολ του μίξερ με το φτερό (είναι πολύ πιο γρήγορο και λιγότερο κουραστικό).
Βάζουμε την πάστα choux σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε μικρά ή μεγάλα choux ή εκλέρ σε ένα ταψί, όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 210°C για τα πρώτα 6-7 λεπτά και χαμηλώνουμε στους 180°C για τα επόμενα 10 λεπτά. Αφήνουμε τα choux να κρυώσουν και στη συνέχεια είναι έτοιμα για χρήση.
Τέλος, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά στο μείγμα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αν θέλουμε, σ’ αυτό το στάδιο μπορούμε το χτύπημα να το κάνουμε στο μπολ του μίξερ με το φτερό (είναι πολύ πιο γρήγορο και λιγότερο κουραστικό).
Βάζουμε την πάστα choux σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε μικρά ή μεγάλα choux ή εκλέρ σε ένα ταψί, όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 210°C για τα πρώτα 6-7 λεπτά και χαμηλώνουμε στους 180°C για τα επόμενα 10 λεπτά. Αφήνουμε τα choux να κρυώσουν και στη συνέχεια είναι έτοιμα για χρήση.