Pasta choux (σου)

Εμφανίσεις: 4.769
Pasta choux (σου)
Υλικά:
200 ml νερό
100 γρ. βούτυρο
4 αυγά
10 γρ. ζάχαρη (1 κουτ. γλυκού)
130 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι


Προτεινόμενες μερίδες: 32

Ετικέτες ζάχαρη | συνταγές με αυγά | συνταγές με νερό | ζάχαρη συνταγή | νερό | Potatoes calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και περιμένουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και χαμηλώνουμε την εστία μας στο μισό, ανακατεύοντας συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά όταν έχει πήξει το μείγμα μας και κολλάει στον πυθμένα της (θα πρέπει να κάνει το κλασικό θόρυβο σαν να ξεκολλάει κάτι).

Τέλος, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά στο μείγμα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αν θέλουμε, σ’ αυτό το στάδιο μπορούμε το χτύπημα να το κάνουμε στο μπολ του μίξερ με το φτερό (είναι πολύ πιο γρήγορο και λιγότερο κουραστικό).

Βάζουμε την πάστα choux σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε μικρά ή μεγάλα choux ή εκλέρ σε ένα ταψί, όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Ψήνουμε στους 210°C για τα πρώτα 6-7 λεπτά και χαμηλώνουμε στους 180°C για τα επόμενα 10 λεπτά. Αφήνουμε τα choux να κρυώσουν και στη συνέχεια είναι έτοιμα για χρήση.

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες49
Πρωτεΐνες ζωικές0,81 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,42 γρ.
Υδατάνθρακες3,51 γρ.
Λιπαρά3,27 γρ.
Σάκχαρα0,42 γρ.
Φυτικές ίνες0,11 γρ.