Coppa malu

Εμφανίσεις: 3.995
Coppa malu
Υλικά:
500 ml γάλα φρέσκο πλήρες
70 γρ. ζάχαρη
30 γρ. κακάο
40 γρ. κορν φλάουερ

Υλικά για το ντεκόρ:
300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες γάλα φρέσκο πλήρες | ζάχαρη | κακάο | γάλα φρέσκο πλήρες συνταγές | | Cookies calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει καλά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το κακάο με το κορν φλάουερ. Στη συνέχεια, αφαιρούμε την κατσαρόλα από την εστία και με ένα σύρμα ( fouet) ανακατεύουμε το κακάο με το ζεστό γάλα μέχρι να διαλυθεί καλά.

Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα στην εστία και βράζουμε μέχρι να δέσει η κρέμα, ανακατεύοντας συνέχεια.

Τέλος, βάζουμε την κρέμα αμέσως σε σκεύη σερβιρίσματος της αρεσκείας μας και μόλις κρυώσουν, τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος για το ντεκόρ και γαρνίρουμε την κρέμα σοκολάτας πριν τη σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες463
Πρωτεΐνες ζωικές5,85 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,87 γρ.
Υδατάνθρακες41,39 γρ.
Λιπαρά31,05 γρ.
Σάκχαρα29,48 γρ.
Φυτικές ίνες0,54 γρ.