Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη ζελατίνη με τρεις κουταλιές κρύο νερό και την αφήνουμε για 5 λεπτά. Στο μεταξύ, ανοίγουμε το stick της βανίλιας, αφαιρούμε τους σπόρους και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το γάλα, την κρέμα γάλακτος και 50 γρ. ζάχαρη.
Βράζουμε το μείγμα μέχρι να γίνει κρέμα, προσθέτουμε και τη ζελατίνη, αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, έτσι ώστε να διαλυθεί καλά η ζελατίνη. Αφαιρούμε τη βανίλια και μοιράζουμε την κρέμα σε έξι μεταλλικά φορμάκια χωρητικότητας 150 ml. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, μέχρι να παγώσουν και να πήξουν καλά.
Καθαρίζουμε τις φράουλες, τις πλένουμε καλά, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τις ανακατεύουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και το Pimm’s και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.
Όταν έχει πήξει καλά η κρέμα στα φορμάκια, τα βγάζουμε από το ψυγείο, τα βουτάμε για 10 δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και ξεφορμάρουμε, αναποδογυρίζοντάς τα σε πιάτα και ανακινώντας για να απελευθερωθεί το περιεχόμενο. Γαρνίρουμε τις φράουλες γύρω από την κρέμα pannacotta και με μερικά φύλλα μέντας και σερβίρουμε.
Βράζουμε το μείγμα μέχρι να γίνει κρέμα, προσθέτουμε και τη ζελατίνη, αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, έτσι ώστε να διαλυθεί καλά η ζελατίνη. Αφαιρούμε τη βανίλια και μοιράζουμε την κρέμα σε έξι μεταλλικά φορμάκια χωρητικότητας 150 ml. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, μέχρι να παγώσουν και να πήξουν καλά.
Καθαρίζουμε τις φράουλες, τις πλένουμε καλά, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τις ανακατεύουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και το Pimm’s και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.
Όταν έχει πήξει καλά η κρέμα στα φορμάκια, τα βγάζουμε από το ψυγείο, τα βουτάμε για 10 δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και ξεφορμάρουμε, αναποδογυρίζοντάς τα σε πιάτα και ανακινώντας για να απελευθερωθεί το περιεχόμενο. Γαρνίρουμε τις φράουλες γύρω από την κρέμα pannacotta και με μερικά φύλλα μέντας και σερβίρουμε.