Pannacotta με φράουλες

Εμφανίσεις: 3.203
Pannacotta με φράουλες
Υλικά:
15 ml Pimm (3 κουτ. σούπας - προαιρετικά ή οποιοδήποτε λικέρ προτιμάτε)
1 βανίλια σε stick
15 γρ. ζελατίνη σε σκόνη (3 κουτ. γλυκού)
150 ml γάλα φρέσκο πλήρες
450 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (προτιμούμε πολύ πηχτή)
65 γρ. ζάχαρη άχνη
450 γρ. φράουλες
5 γρ. μέντα (μερικά φύλλα για γαρνίρισμα)


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες : ιταλική πανακότα: συνταγή για πανακότα: πανακότα με φράουλες | Cocoa calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη ζελατίνη με τρεις κουταλιές κρύο νερό και την αφήνουμε για 5 λεπτά. Στο μεταξύ, ανοίγουμε το stick της βανίλιας, αφαιρούμε τους σπόρους και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το γάλα, την κρέμα γάλακτος και 50 γρ. ζάχαρη.

Βράζουμε το μείγμα μέχρι να γίνει κρέμα, προσθέτουμε και τη ζελατίνη, αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, έτσι ώστε να διαλυθεί καλά η ζελατίνη. Αφαιρούμε τη βανίλια και μοιράζουμε την κρέμα σε έξι μεταλλικά φορμάκια χωρητικότητας 150 ml. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, μέχρι να παγώσουν και να πήξουν καλά.

Καθαρίζουμε τις φράουλες, τις πλένουμε καλά, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τις ανακατεύουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και το Pimm’s και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.

Όταν έχει πήξει καλά η κρέμα στα φορμάκια, τα βγάζουμε από το ψυγείο, τα βουτάμε για 10 δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και ξεφορμάρουμε, αναποδογυρίζοντάς τα σε πιάτα και ανακινώντας για να απελευθερωθεί το περιεχόμενο. Γαρνίρουμε τις φράουλες γύρω από την κρέμα pannacotta και με μερικά φύλλα μέντας και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες346
Πρωτεΐνες ζωικές2,55 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,5 γρ.
Υδατάνθρακες21,05 γρ.
Λιπαρά27,16 γρ.
Σάκχαρα11,83 γρ.