Ομελέτα με σπανάκι και mozzarella di bufala

Εμφανίσεις: 5.687
Ομελέτα με σπανάκι και mozzarella di bufala
Υλικά:
250 γρ. τυρί mozzarella di bufala (μοτσαρέλα βουβαλίσια)
30 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα)
0.1 150γρ σπανάκι baby
200 γρ. λάχανο λευκό
200 γρ. λάχανο κόκκινο
4 αυγά
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες τυρί mozzarella di bufala (μοτσαρέλα βουβαλίσια) συνταγή | τυρί mozzarella di bufala (μοτσαρέλα βουβαλίσια) συνταγή | σπανάκι baby | λάχανο κόκκινο | λάχανο λευκό | Ketchup calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε καλά το σπανάκι με άφθονο κρύο νερό. Κόβουμε τα κοτσάνια και το βράζουμε σε ελαφρώς αλατισμένο νερό για 2 λεπτά. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια, το πιέζουμε με τα χέρια ώστε να φύγουν τα υγρά και το ψιλοκόβουμε.

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το σπανάκι με την Parmigiano-Reggiano.

Ζεσταίνουμε ένα μικρό τηγάνι με λίγο λάδι και ρίχνουμε το ¼ της ποσότητας του μείγματος.

Μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα και με ένα πιρούνι τυλίγουμε την ομελέτα σιγά-σιγά σε ρολό. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, περιστρέφοντας γύρω-γύρω το ρολό, έτσι ώστε να ψηθεί απ’ έξω και να πιάσει ωραία κρούστα, αλλά στο εσωτερικό να μείνει μαλακιά και κρεμώδης.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες τρεις φορές, μέχρι να τελειώσει το μείγμα και να έχουμε πάρει 4 ομελέτες. Τις βάζουμε σε πιατέλα σχηματίζοντας ένα τετράγωνο και γεμίζουμε το κενό με τη mozzarella di bufala κομμένη σε κύβους.

Σερβίρουμε την ομελέτα γαρνιρισμένη με κόκκινο και λευκό λάχανο.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες352
Πρωτεΐνες ζωικές19,24 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,36 γρ.
Υδατάνθρακες7,15 γρ.
Λιπαρά26,08 γρ.
Σάκχαρα4,15 γρ.
Φυτικές ίνες2,3 γρ.