Εκτέλεση συνταγής
Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί 28x20 εκ. Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη μελάσα μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα αυγά χτυπημένα ελαφρά, ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το ρίχνουμε στο ταψί, ισιώνοντάς το με ένα μαχαίρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει και το αφήνουμε στο ταψί να κρυώσει.
Στη συνέχεια, το βγάζουμε από το ταψί και το τοποθετούμε σε μια επιφάνεια κοπής. Κόβουμε προσεκτικά με οδοντωτό μαχαίρι 16 μπαστουνάκια.
Tip: Για να φτιάξουμε τροπικές μπάρες δημητριακών ακολουθούμε την ίδια συνταγή, αντικαθιστώντας τα κεράσια με 50 γρ. ψιλοκομμένο αποξηραμένο ανανά και τις σταφίδες με 75 γρ. ψιλοκομμένο αποξηραμένο μάνγκο.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα αυγά χτυπημένα ελαφρά, ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το ρίχνουμε στο ταψί, ισιώνοντάς το με ένα μαχαίρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει και το αφήνουμε στο ταψί να κρυώσει.
Στη συνέχεια, το βγάζουμε από το ταψί και το τοποθετούμε σε μια επιφάνεια κοπής. Κόβουμε προσεκτικά με οδοντωτό μαχαίρι 16 μπαστουνάκια.
