Εκτέλεση συνταγής
Χτυπάμε το αυγό με μισό φλιτζάνι νερό και ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι. Ανακατεύουμε με το σύρμα ( fouet) μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα χωρίς σβώλους. Προσθέτουμε και μια πρέζα αλάτι και το αφήνουμε για 1 ώρα να σταθεί κι αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και το αλείφουμε με λίγο λάδι. Ρίχνουμε 1 κουτάλα του μείγματος στο κέντρο και περιστρέφουμε το τηγάνι ώστε να απλωθεί. Ψήνουμε για 5 λεπτά και γυρίζουμε κι απ’ την άλλη μεριά και προσθέτουμε από μία λεπτή φέτα ζαμπόν στο κέντρο.
Πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο provolone και στη συνέχεια σπάμε πάνω το αυγό προσεκτικά ώστε να μη σπάσει ο κρόκος.
Αλατοπιπερώνουμε. Όταν το τυρί αρχίσει να λιώνει ελαφρώς, κλείνουμε τις άκρες της κρέπας, έτσι ώστε να βλέπουμε μόνο τον κρόκο του αυγού.
Σερβίρουμε τις κρέπες ζεστές προσθέτοντας λίγο βούτυρο για να δώσουμε γεύση.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και το αλείφουμε με λίγο λάδι. Ρίχνουμε 1 κουτάλα του μείγματος στο κέντρο και περιστρέφουμε το τηγάνι ώστε να απλωθεί. Ψήνουμε για 5 λεπτά και γυρίζουμε κι απ’ την άλλη μεριά και προσθέτουμε από μία λεπτή φέτα ζαμπόν στο κέντρο.
Πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο provolone και στη συνέχεια σπάμε πάνω το αυγό προσεκτικά ώστε να μη σπάσει ο κρόκος.
Αλατοπιπερώνουμε. Όταν το τυρί αρχίσει να λιώνει ελαφρώς, κλείνουμε τις άκρες της κρέπας, έτσι ώστε να βλέπουμε μόνο τον κρόκο του αυγού.
Σερβίρουμε τις κρέπες ζεστές προσθέτοντας λίγο βούτυρο για να δώσουμε γεύση.