Κρέπες ρουστίκ με ζαμπόν και τυρί

Εμφανίσεις: 3.444
Κρέπες ρουστίκ με ζαμπόν και τυρί
Υλικά για τις κρέπες:
1 αυγό
125 γρ. αλεύρι σίτου ολικής άλεσης
1 πρέζα αλάτι

Υλικά για τη γέμιση:
50 γρ. βούτυρο αλατισμένο
50 γρ. ζαμπόν
125 γρ. τυρί provolone piccante (προβολόνε πικάντικο)
4 αυγά
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες αλάτι | συνταγή με αυγά | αλάτι συνταγές | συνταγές με αυγό | αυγό | Pear calories

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάμε το αυγό με μισό φλιτζάνι νερό και ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι. Ανακατεύουμε με το σύρμα ( fouet) μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα χωρίς σβώλους. Προσθέτουμε και μια πρέζα αλάτι και το αφήνουμε για 1 ώρα να σταθεί κι αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και το αλείφουμε με λίγο λάδι. Ρίχνουμε 1 κουτάλα του μείγματος στο κέντρο και περιστρέφουμε το τηγάνι ώστε να απλωθεί. Ψήνουμε για 5 λεπτά και γυρίζουμε κι απ’ την άλλη μεριά και προσθέτουμε από μία λεπτή φέτα ζαμπόν στο κέντρο.

Πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο provolone και στη συνέχεια σπάμε πάνω το αυγό προσεκτικά ώστε να μη σπάσει ο κρόκος.

Αλατοπιπερώνουμε. Όταν το τυρί αρχίσει να λιώνει ελαφρώς, κλείνουμε τις άκρες της κρέπας, έτσι ώστε να βλέπουμε μόνο τον κρόκο του αυγού.

Σερβίρουμε τις κρέπες ζεστές προσθέτοντας λίγο βούτυρο για να δώσουμε γεύση.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες448
Πρωτεΐνες ζωικές16,36 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές4,28 γρ.
Υδατάνθρακες23,6 γρ.
Λιπαρά20,97 γρ.
Σάκχαρα0,74 γρ.
Φυτικές ίνες3,81 γρ.