Εκτέλεση συνταγής
Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια κόβοντας τις άκρες. Τρίβουμε και την κολοκύθα σε πολτό. Ενώνουμε τα κολοκυθάκια με τον πολτό και τα στύβουμε ώστε να φύγουν τα περιττά υγρά και στη συνέχεια τα κρατάμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, το μοσχοκάρυδο, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και τέλος, τη μαγιά και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αφήνουμε σκεπασμένο για μισή ώρα περίπου.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι, το λιπαίνουμε με λάδι ή βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα σε μικρές ποσότητες με ένα κουτάλι, έτσι ώστε κάθε τηγανίτα να έχει διάμετρο 5-6 εκατοστά περίπου. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο. Μόλις ψηθούν από τη μία πλευρά τις γυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη.
Σερβίρουμε τις τηγανίτες μας ζεστές.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, το μοσχοκάρυδο, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και τέλος, τη μαγιά και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αφήνουμε σκεπασμένο για μισή ώρα περίπου.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι, το λιπαίνουμε με λάδι ή βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα σε μικρές ποσότητες με ένα κουτάλι, έτσι ώστε κάθε τηγανίτα να έχει διάμετρο 5-6 εκατοστά περίπου. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο. Μόλις ψηθούν από τη μία πλευρά τις γυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη.
Σερβίρουμε τις τηγανίτες μας ζεστές.