Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε και το κρεμμύδι και το κόβουμε σε μισοφέγγαρα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτουμε τους κρόκους και το λάδι και ρίχνουμε την μπίρα σταδιακά, μέχρι να πάρουμε έναν ομοιογενή και απαλό χυλό.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με το σύρμα ( fouet) ή ένα πιρούνι και τα προσθέτουμε στο χυλό, ανακατεύοντας απαλά.
Ρίχνουμε τα κομμένα λαχανικά στο κουρκούτι και με ένα κουτάλι παίρνουμε κουταλιές και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Βγάζουμε τις τηγανίτες με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Αλατίζουμε ελαφρά και σερβίρουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτουμε τους κρόκους και το λάδι και ρίχνουμε την μπίρα σταδιακά, μέχρι να πάρουμε έναν ομοιογενή και απαλό χυλό.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με το σύρμα ( fouet) ή ένα πιρούνι και τα προσθέτουμε στο χυλό, ανακατεύοντας απαλά.
Ρίχνουμε τα κομμένα λαχανικά στο κουρκούτι και με ένα κουτάλι παίρνουμε κουταλιές και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Βγάζουμε τις τηγανίτες με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Αλατίζουμε ελαφρά και σερβίρουμε.