Τερίνα με κολοκυθάκια και φέτα

Εμφανίσεις: 7.362
Τερίνα με κολοκυθάκια και φέτα
Υλικά για την τερίνα:
180 γρ. τυρί κατσικίσιο
220 γρ. τυρί φέτα
100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γρ. κολοκυθάκια (1 τεμ.)
8 γρ. φύλλα ζελατίνης
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
4 γρ. μέντα

Υλικά για το γαρνίρισμα:
100 γρ. ντομάτες φρέσκιες (1 τεμ.)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες τυρί φέτα | τυρί κατσικίσιο | συνταγές με τυρί φέτα | κολοκυθάκια συνταγές | αλάτι συνταγές | Chocolate snack calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε τα κολοκυθάκια, αφαιρούμε τις άκρες τους και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες. Τα μαγειρεύουμε στον ατμό για 5 λεπτά και τα βάζουμε αμέσως στο ψυγείο να κρυώσουν.

Στο μεταξύ, αναμειγνύουμε τη φέτα με το κατσικίσιο τυρί, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο και τα λιώνουμε σε μια παχιά κρέμα.

Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας (4 φύλλα είναι 8 γρ.) σε κρύο νερό, τα στύβουμε και τα λιώνουμε σε μια κατσαρόλα με την κρέμα γάλακτος, σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα των τυριών και ανακατεύουμε.

Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα με στρογγυλεμένο πάτο (προτιμούμε φόρμα σιλικόνης), τοποθετούμε φέτες από τα κολοκυθάκια στον πυθμένα. Στη συνέχεια, βάζουμε τη μισή ποσότητα από την κρέμα των τυριών. Βάζουμε και τα υπόλοιπα κολοκυθάκια και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα τυριών και στρώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.

Καλύπτουμε τη φόρμα με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε την τερίνα μας στο ψυγείο για μιάμιση ώρα.

Στο μεταξύ, ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε τη σάρκα σε μικρούς κύβους. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο και τις χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε την τερίνα, την οποία όταν βγάλουμε από το ψυγείο θα την κόψουμε σε χοντρές φέτες.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες501
Πρωτεΐνες ζωικές0,6 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές0,33 γρ.
Υδατάνθρακες3,38 γρ.
Λιπαρά11,25 γρ.
Σάκχαρα0,95 γρ.
Φυτικές ίνες0,33 γρ.