Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια και το λευκό εσωτερικό τους. Τις ψήνουμε σε ένα ριγέ τηγάνι ή στο γκριλ για 8-10 λεπτά. Μόλις ψηθούν, τις αλατοπιπερώνουμε και τους προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Κόβουμε τα καλαμάρια σε λωρίδες, τη σουπιά στη μέση και αφαιρούμε το κέλυφος από τις γαρίδες.
Ζεματίζουμε όλα τα μαλακόστρακα και τα μαλάκια σε βραστό αλατισμένο νερό για 2 λεπτά. Τα στραγγίζουμε, τα ανακατεύουμε όλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις πιπεριές και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
Προσθέτουμε και ψιλοκομμένο μαϊντανό, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε το φαγητό μας γαρνιρισμένο με φρέσκα φύλλα βασιλικού.
Tip:
Οι γαρίδες μας θα πρέπει να είναι μεγάλες, περίπου 100 γρ. η κάθε μία.
Μπορούμε, αν θέλουμε, να τις αντικαταστήσουμε με καραβίδες και να φτιάξουμε καραβιδοσαλάτα με τα ίδια υλικά.
Κόβουμε τα καλαμάρια σε λωρίδες, τη σουπιά στη μέση και αφαιρούμε το κέλυφος από τις γαρίδες.
Ζεματίζουμε όλα τα μαλακόστρακα και τα μαλάκια σε βραστό αλατισμένο νερό για 2 λεπτά. Τα στραγγίζουμε, τα ανακατεύουμε όλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις πιπεριές και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
Προσθέτουμε και ψιλοκομμένο μαϊντανό, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε το φαγητό μας γαρνιρισμένο με φρέσκα φύλλα βασιλικού.
Tip:
Οι γαρίδες μας θα πρέπει να είναι μεγάλες, περίπου 100 γρ. η κάθε μία.
Μπορούμε, αν θέλουμε, να τις αντικαταστήσουμε με καραβίδες και να φτιάξουμε καραβιδοσαλάτα με τα ίδια υλικά.