Γαριδοσαλάτα με καλαμάρια και πιπεριές

Εμφανίσεις: 5.377
Γαριδοσαλάτα με καλαμάρια και πιπεριές
Υλικά:
50 γρ. πιπεριές κίτρινες
150 γρ. καλαμαράκια
150 γρ. σουπιές
600 γρ. γαρίδες νωπές
50 γρ. πιπεριές γλυκές πράσινες
150 γρ. ντοματίνια
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
50 γρ. μαϊντανός (1 ματσάκι)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : νηστεία: νηστίσιμες σαλάτες: γαριδοσαλάτα

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια και το λευκό εσωτερικό τους. Τις ψήνουμε σε ένα ριγέ τηγάνι ή στο γκριλ για 8-10 λεπτά. Μόλις ψηθούν, τις αλατοπιπερώνουμε και τους προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Κόβουμε τα καλαμάρια σε λωρίδες, τη σουπιά στη μέση και αφαιρούμε το κέλυφος από τις γαρίδες.

Ζεματίζουμε όλα τα μαλακόστρακα και τα μαλάκια σε βραστό αλατισμένο νερό για 2 λεπτά. Τα στραγγίζουμε, τα ανακατεύουμε όλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις πιπεριές και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.

Προσθέτουμε και ψιλοκομμένο μαϊντανό, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε το φαγητό μας γαρνιρισμένο με φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Tip:

Οι γαρίδες μας θα πρέπει να είναι μεγάλες, περίπου 100 γρ. η κάθε μία.

Μπορούμε, αν θέλουμε, να τις αντικαταστήσουμε με καραβίδες και να φτιάξουμε καραβιδοσαλάτα με τα ίδια υλικά.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες277
Πρωτεΐνες ζωικές25,13 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές4,96 γρ.
Υδατάνθρακες6,48 γρ.
Λιπαρά4,04 γρ.
Σάκχαρα1,74 γρ.