Ταϊλανδέζικη σαλάτα

Εμφανίσεις: 2.936
Ταϊλανδέζικη σαλάτα
Υλικά:
15 γρ. σάλτσα σόγιας (2 κουτ. σούπας)
10 ml σησαμέλαιο (2 κουτ. σούπας)
75 γρ. ρύζι parboiled
700 γρ. μοσχάρι κόντρα (κομμένο σε χοντρές φέτες-μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κιλότο)
2 λάιμ (μέτρια) (το ξύσμα και τον χυμό)
8 γρ. thai sauce (ταϊλανδέζικη σάλτσα) (1 κουτ. σούπας)
20 ml cherry (4 κουτ. γλυκού)
75 γρ. ρύζι basmati
100 γρ. πιπεριές γλυκές κόκκινες (1 μεγάλη)
40 γρ. κρεμμύδια φρέσκα (ολόκληρα) (4 τεμ.)
2 τεμ. σκόρδα
100 γρ. καρότα (2 τεμ.)
200 γρ. κολοκυθάκια (2 τεμ.)
15 γρ. ζάχαρη (2 κουτ. γλυκού)
30 γρ. κόλιανδρος (ή δυόσμος)
50 γρ. τζίντζερ


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγές με λάιμ (μέτρια) | συνταγή με λάιμ (μέτρια) | συνταγή με μοσχάρι κόντρα | συνταγή με σάλτσα σόγιας | σάλτσα σόγιας | Rosemary calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό μαγειρεύουμε το ρύζι για 15-18 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε, το ξεπλένουμε με κρύο νερό, το στραγγίζουμε και πάλι και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το ξύσμα και τον χυμό από τα lime και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε το ρύζι στην άκρη.

Αλείφουμε τις μπριζόλες με το σησαμέλαιο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο τηγάνι σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα πώς προτιμούμε να είναι ψημένες. Τις μεταφέρουμε σε ένα ρηχό πιάτο (όχι μεταλλικό).

Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα καρότα, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε λωρίδες julienne. Στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο καυτό τηγάνι μαζί με τα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την πιπεριά κομμένη σε μεγάλα κομμάτια και το τζίντζερ, αφού το ξεφλουδίσουμε και το κόψουμε σε λεπτό julienne.

Τα τηγανίζουμε για 30 δευτερόλεπτα σε δυνατή φωτιά και τα προσθέτουμε στο πιάτο με τις μπριζόλες.

Βάζουμε στο τηγάνι τη σάλτσα σόγιας, το cherry, τη σάλτσα thai και τη ζάχαρη και χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας. Βάζουμε από πάνω τις μπριζόλες και τα λαχανικά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, μεταφέρουμε το ρύζι σε ένα μπολ για σαλάτα. Προσθέτουμε τα λαχανικά και τη σάλτσα, τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν. Κόβουμε το φιλέτο σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε πάνω από τη σαλάτα ρυζιού.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες587
Πρωτεΐνες ζωικές52,38 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές4,21 γρ.
Υδατάνθρακες45,3 γρ.
Λιπαρά10,76 γρ.
Σάκχαρα8,05 γρ.
Φυτικές ίνες5,9 γρ.